Την πεποίθηση πως «ναι, γίνεται να κάνουμε και πάλι το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και κυβερνών» εξέφρασε η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Άννα Διαμαντοπούλου, σε συγκέντρωση, με την οποία ολοκλήρωσε την περιοδεία της στο Ηράκλειο Κρήτης.

Την... υπερβολικά αυτή αισιόδοξη ματιά της, που δεν συνάδει ούτε με τη θέση που έχει το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία, ούτε προφανώς με τον ρόλο του στο πολιτικό σύστημα, καθώς εξαντλείται και αυτό σε μια αντιμητσοτακική ρητορική ελλείψει άλλης εναλλακτικής πρότασης, η Άννα Διαμαντοπούλου τη διάνθισε με το σύνθημα ότι στις εσωκομμαιτκές εκλογές «ψηφίζουμε για τον επόμενο πρωθυπουργό».

Η ίδια κατέθεσε το «όραμά» της που δίνει, όπως είπε, έμφαση στις ανάγκες των νέων αλλά και στην αγωνία όλων για ένα καλύτερο αύριο. «Οι νέοι άνθρωποι δεν ακούν με συμπάθεια τις αερολογίες και τις υπερβολές. Η πολιτική πρέπει κάθε μέρα να λύνει κι από κάποια προβλήματα, κάτι που δεν κάνει η κυβέρνηση. Η σοσιαλδημοκρατία λέει ισχυρό κράτος, όχι μεγάλο κράτος. Λέει κοινωνικό κράτος που αναδιανέμει δίκαια τον πλούτο που παράγεται», είπε. Πρόσθεσε πως «όταν οι αναμνήσεις γίνονται περισσότερες από τα όνειρα, το τέλος είναι κοντά. Να μιλήσουμε επιτέλους για τα νέα παιδιά, για το μέλλον. Σε αυτούς πρέπει να απευθυνθούμε, να τους εξηγήσουμε τι θα κάνουμε για αυτούς, αλλά να έχουμε και πρόγραμμα για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τα λεγόμενα μας. έτσι θα τους πείσουμε να συμμετέχουν και να εμπιστευτούν και πάλι την πολιτική και τους θεσμούς».

Η Άννα Διαμαντοπούλου είπε πως είναι η ανάγκη η χώρα μας να μπει σε μια πραγματική αναπτυξιακή τροχιά, λέγοντας πως «δεν είναι δυνατόν να είναι η Ελλάδα τελευταία και δεύτερη από το τέλος σε όλους τους δείκτες. Πρέπει και πάλι η Ελλάδα να είναι μια Ελλάδα που παράγει, ώστε οι επιχειρήσεις να είναι ισχυρές και να μπορούν να δίνουν υψηλότερους μισθούς».

Τέλος, εν όψει των εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου, έστειλε μήνυμα για μαζική συμμετοχή στις κάλπες, λέγοντας πως «αυτό το κύμα που δημιουργείται σιγά σιγά μας δείχνει ότι σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τον επόμενο πρωθυπουργό».