Ήταν θέμα χρόνου. Θα έλεγε κανείς ότι και πολύ κρατήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ πριν αρχίσουν να ξεκατινιάζονται εν όψει των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου, πριν δηλαδή από τον πρώτο γύρο που είναι και πιο σημαντικός αφού θα αναδείξει τους δύο βασικούς διεκδικητές. Ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστούν και τρολ στο Διαδίκτυο. Άλλωστε τόσο καιρό λειτούργησε ως ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τα βήματα του… πρωτοπόρου στο ξεκατίνιασμα.

Η κόντρα Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα αναδεικνύει τον επίπλαστο πολιτικό πολιτισμό στο ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαιώνει όλους όσοι υποστήριζαν –και υποστηρίζουν– ότι η προσπάθεια να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι δεν θα διαρκούσε μέχρι τέλους. Κάτι οι δημοσκοπήσεις, κάτι το debate, στο οποίο φάνηκαν οι αδυναμίες των υποψηφίων, ήταν μοιραίο να σηκωθούν οι τόνοι και να ξεκινήσουν τα έντονα τζαρτζαρίσματα.

Στο debate υπήρξαν αιχμές, βολές και αλληλοκαρφώματα που κρατήθηκαν κάπως χαμηλά. Έβαλαν όμως τις βάσεις γι' αυτα που φαίνεται ότι ακολουθούν. Η κόντρα Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα συνδέεται και με το γεγονός ότι απευθύνονται σχεδόν στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων. Οπότε ο πολιτικός θάνατος του ενός είναι η πολιτική επιβίωση του άλλου.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι η κόντρα ξεκίνησε από το Διαδίκτυο όπου εμφανίσθηκαν τρολ να την πέφτουν στον Χάρη Δούκα με τον ίδιο να δείχνει ως υπεύθυνο τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον δεύτερο να αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη.

Σε κάθε περίπτωσ, στις 10 ημέρες που απέμειναν αναμένεται να υπάρξει όλο και μεγαλύτερη ένταση σε μια προσπάθεια πόλωσης των ψηφοφόρων του κόμματος. Και αυτό παρά τις φωνές υποψηφίων για χαμηλούς τόνους ώστε να μη χαθεί αυτό που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ ότι κερδήθηκε την προεκλογική περίοδο μέχρι τώρα