Αέρας ανανέωσης στο κόμμα. Αυτή λένε στο ΠΑΣΟΚ πως είναι η εντολή του κόσμου που ψήφισε το κόμμα, και πως μέσω αυτής της ανανέωσης, θα καταφέρει να ανακτήσει τον κεντρικό της ρόλο στο κομματικό σύστημα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στο πλαίσιο αυτό, πήρε την απόφασή του να κρατήσει την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης και στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί στην επιλογή των προσώπων για τη διάταξη μάχης στη Βουλή, αλλά και για τους εκλεκτούς του κόμματος για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ήδη δώσει οδηγίες στους συνεργάτες του να αποφύγουν την εμπλοκή στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και να αξιοποιήσουν τον χρόνο μέχρι τις φθινοπωρινές κάλπες για να πιάσουν ξανά το νήμα της επαφής με τις τοπικές κοινωνίες και τα εθνικά προβλήματα. Παναγιώτης Δουδωνής, Δημήτρης Μάντζος, Παύλος Γερουλάνος, Μανώλης Χριστοδουλάκης σε συνδυασμό με τους έμπειρους Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Μιχάλη Κατρίνη, Νάντια Γιαννακοπούλου, Ευαγγελία Λιακούλη κα θα αναλάβουν τους κεντρικούς ρόλους στη Βουλή.

Στο κόμμα, μετά την εκλογή στη Βουλή των βασικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ στις τηλεοπτικές συζητήσεις, θα συμπληρωθεί το επικοινωνιακό επιτελείο και θα δημιουργηθεί μία μικτή ομάδα νέων και έμπειρων στελεχών για τον συντονισμό των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Στέφανος, Ξεκαλάκης, Νίκος Μήλης, Βαγγέλης, Αργύρης, Κώστας Σκανδαλίδης, Χρήστος Πρωτόπαπας κα θα συμμετέχουν στα προεκλογικά σχήματα που θα δημιουργηθούν για την επιλογή των υποψηφίων, τις κινητοποιήσεις κοκ.

Ο στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να αναδειχθεί δεύτερη δύναμη μετά τη ΝΔ στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως πρόκριμα για τις εθνικές κάλπες των ευρωεκλογών, όπου η φιλοδοξία των στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να δει για πρώτη φορά (μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια) τις πλάτες τους.

Σε ό,τι αφορά στην αντίδραση του Χάρη Καστανίδη οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη υποστηρίζουν ότι είναι άδικη, χωρίς όμως να επιθυμούν να εμπλακούν σε δημόσιο διάλογο με τον πρώην βουλευτή. Με αυτό το δεδομένο έχουν δοθεί οδηγίες σε έσουν κληθούν σε τηλεοπτικές συζητήσεις να είναι ήπιοι, αλλά και να ξεκαθαρίζουν την αποφασιστικότητα της ηγεσίας να προχωρήσει μπροστά, σύμφωνα με την εντολή των πολιτών.