Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για όλα τα σχολεία, με αφορμή το “λουκέτο” στη Λέσβο

115
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου προκάλεσε η απόφαση του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση, ο υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών κ.κ. Θεοδωρικάκος και Λιβάνιος με παρέμβασή του στους Δημάρχους που ανακοίνωσαν ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στους δήμους τους τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, επισημαίνουν ότι ανάλογη απόφαση λαμβάνεται με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Υγείας (διατάξεις των περιπτ. Στ’ παρ.2 και περ. Δ’ του πρώτου άρθρου της 22/02/2020 ΠΝΠ – Α’ 42).

Σημειώνεται ότι η απόφαση των δημοτικών αρχών, που ανακοινώθηκε το πρωί, επικαλείτο την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας και την παρουσία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου Μυτιλήνης.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr