• Τι προκύπτει από τη δεύτερη ανάγνωση της ανακοίνωσης του κόμματος, με την οποία προσπάθησε να απαντήσει στη συνέντευξη του Στέργιου Πιτσιόρλα στα «ΝΕΑ»

• Τι αποκαλύπτει ο Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος στο «Στίγμα»

ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ψέματα, διαστρέβλωση των πραγματικών περιστατικών και προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, διαπίστωσα από μια μικρή έρευνα σχετικά με τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την παρακολούθηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, και ιστορικού στελέχους της ανανεωτικής Αριστερός Στέργιου Πιτσιόρλα και του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης των Τσίπρα – Κομμένου, έγκριτου νομικού των Αθηνών Σπύρου Σαγιά. Ο σάλος που προκάλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Δευτέρας στα «ΝΕΑ» με τη συνέντευξη του Στ. Πιτσιόρλα, προκάλεσε και μια ανακοίνωση – για κλάματα – του ΣΥΡΙΖΑ, τη εγκρίσει του «Λεγάμενου», ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται εξαιρετικά ενοχλημένος από τις αποκαλύψεις σχετικά με την παρακολούθηση δύο εκ των στενοτέρων συνεργατών του (του δε Πιτσιόρλα, και προσωπικού του φίλου και υποστηρικτή).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέβλεψε ο ίδιος τη σύνταξη της οργίλης ανακοίνωσης, η οποία, όπως προανέφερα, βρίθει ψευδών και είναι διαφανής η προσπάθεια να σαλαμοποιηθεί η υπόθεση, με τη μέθοδο της δημιουργίας εσκεμμένης σύγχυσης επί πραγματικών περιστατικών, με τη χρήση αλλοιωμένων ημερομηνιών, λανθασμένων γεγονότων και παραποίηση άλλων.

Αναφέρει για παράδειγμα, μεταξύ άλλων, η προχθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η προσπάθεια αντιπερισπασμού και συμψηφισμού των καθεστωτικών πρακτικών Μητσοτάκη που συστηματικά παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους για αδιευκρίνιστους, δήθεν εθνικούς λόγους, με μια υπόθεση του 2014 που αφορά διερεύνηση οικονομικού εγκλήματος, αποδεικνύει τον πανικό της κυβέρνησης. Το σημερινό (σ.σ. προχθεσινό) πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” αφορά την υπόθεση της εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ, συμφερόντων Κατάρ, που επιχείρησε το 2014 να αγοράσει χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων (με απατηλά συμβόλαια ιδιοκτησίας) το νησί Οξυά και, αργότερα, την περιοχή “ναυάγιο” της Ζακύνθου – περιοχές NATURA. Η υπόθεση διερευνήθηκε αναλυτικά από την ΕΥΠ.

Κι αυτό, επιπροσθέτως, δεδομένου ότι το νησί Οξυά υπόκειται σε καθεστώς παραμεθορίου όπου απαγορεύεται η αγοραπωλησία από ξένο υπήκοο. Η έρευνα ξεκίνησε από την περίοδο της κυβέρνησης ΝΔ (2012-2015) και συνεχίστηκε απερίσπαστα, χωρίς άνωθεν πολιτικές παρεμβάσεις, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εν τέλει κατέληξε στον εισαγγελέα διαφθοράς.

Τα δε σχετικά πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ για την εν λόγω υπόθεση διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα. Μετά την αποστολή τους διέρρευσαν και αυτολεξεί έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο εδώ και δύο χρόνια (…) Η εντολή Τσίπρα ήταν τότε σαφής: Η ΕΥΠ να ασχολείται μόνο με υποθέσεις εθνικής κυριαρχίας και οργανωμένου εγκλήματος».

… και η αλήθεια

ΑΣ ΔΟΥΜΕ τώρα την αλήθεια:

1 το 2012, οπότε υποτίθεται και ξεκίνησε η παρακολούθηση κάποιων (και μεταξύ αυτών και των Πιτσιόρλα – Σαγιά), υπόπτων για οργανωμένο έγκλημα ή μελών εγκληματικής οργάνωσης, δεν υπήρχε η εταιρεία ΠΙΜΑΝΑ συμφερόντων Κατάρ

2 το 2012, δεν υπήρχε στον ορίζοντα ούτε η υπόθεση της εξαγοράς από τον Εμίρη του Κατάρ Αλ Θάνι του μικρού νησιού του Ιονίου, Οξυά, που ανήκει στο σύμπλεγμα της Ιθάκης. Το νησί αγοράστηκε, έναν χρόνο μετά την άνοιξη του 2013

3 ούτε ο Πιτσιόρλας, ούτε ο Σαγιάς είχαν τότε οποιαδήποτε επαγγελματική σχέση, έμμεση ή άμεση, με την εταιρεία ΠΙΜΑΝΑ ή με το κράτος του Κατάρ

4 η ΠΙΜΑΝΑ, από το 2013, όταν τελεσφόρησε η εξαγορά της Οξυάς, και εν συνεχεία, λόγω του ενδιαφέροντός της για την εξαγορά εκτάσεων στη Ζάκυνθο, είχε μια στρατιά νομικών συμβούλων, καθηγητών πανεπιστημίου, ποινικολόγων, ειδικών σε θέματα ιδιοκτησίας. Αλλά η ΕΥΠ βρέθηκε να παρακολουθεί τον Πιτσιόρλα και τον Σαγιά…

5 ουδέποτε αμφισβητήθηκε, και από οποιαδήποτε Αρχή, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της νησίδας Οξυά, που εξαγοράστηκε μεν επί κυβερνήσεως Σαμαρά, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έκανε το παραμικρό να την αμφισβητήσει, παρά τα όσα σήμερα υποστηρίζει. Οπως βέβαια και για την έκταση στη Ζάκυνθο, της οποίας η πώληση έχει κριθεί νόμιμη από τη Δικαιοσύνη, πλην ενός μικρού τμήματος 40 στρεμμάτων

6 κανένα έγγραφο της ΕΥΠ, με την παρακολούθηση των Πιτσιόρλα και Σαγιά, δεν περιλαμβάνεται σε κανέναν φάκελο, κανενός εισαγγελέα για την υπόθεση της ΠΙΜΑΝΑ. Αρα, ο σχετικός ισχυρισμός είναι εξ ολοκλήρου ένα χονδροειδέστατο ψέμα, το οποίο στόχο έχει να συσκοτίσει την υπόθεση για προφανείς λόγους.

Οπως αποδεικνύεται από τις δημοσιευμένες παρακολουθήσεις των δύο στενών συνεργατών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αυτές έλαβαν χώρα στα τέλη του 2015 με αρχές του 2016. Οταν είχαν ολοκληρωθεί οι αγοραπωλησίες τόσο της νησίδας Οξυά όσο και των εκτάσεων στη Ζάκυνθο! Ο δε κ. Σαγιάς είχε απομακρυνθεί από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης. Ακόμη και αν δεχτεί κανείς ότι τον παρακολουθούσαν το προηγούμενο διάστημα λόγω της εμπλοκής του, όπως και ο κ. Πιτσιόρλας στην υπόθεση των αγοραπωλησιών, τίποτε δεν τις δικαιολογεί μετά την ολοκλήρωσή τους. Είναι παρακολουθήσεις καθαρά για πολιτικούς λόγους!

Περιμένοντας μία απάντηση

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ περί την παρακολούθηση, την παράνομη και ποινικά κολάσιμη παρακολούθηση των Πιτσιόρλα – Σαγιά, υπήρχε και μια μικρή παράγραφος, η οποία ανέφερε (μετά τη σωρεία των ψευδών, όπως προαναφέρω) τα ακόλουθα:

«Ουδεμία εντολή παρακολούθησης εκλεγμένου βουλευτή, ευρωβουλευτή ή δημοσιογράφου επειδή ενοχλούσε η έρευνά του, έγινε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

«Ουδεμία»; Είναι σίγουρος ο συντάκτης της ανακοίνωσης; Εγώ στη θέση του, θα κρατούσα μερικές επιφυλάξεις, μια «πισινή» ας πούμε, κατά το κοινώς λεγόμενο.

Εξού λοιπόν επαναφέρω το ερώτημα που θέτω από προχθές, προς τον πρώην πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, και παρακαλώ για μία καθαρή, χωρίς υπεκφυγές, απάντηση: εγώ, ήμουν υπό παρακολούθηση επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;

Αναμένω…

Πηγή: Τα Νέα, Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος, από τη στήλη του «Στίγμα»