Την παραίτησή του από τη θέση του βουλευτή της κυβερνώσας παράταξης υπέβαλε στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο Θέμης Χειμάρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την επιχειρηματική του δραστηριότητα και την ενεργή του παρουσία σε εταιρεία, όπως και ο ίδιος επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του.

Οι αρχικές εξηγήσεις που είχε δώσει ο πρώην πλέον βουλευτής της Ν.Δ είχαν γίνει εν μέρει αποδεκτές όμως οι νεότερες αποκαλύψεις προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό να δίνει εντολή να αποσαφηνιστούν άμεσα όλες οι παράμετροι της υπόθεσης.

Η ύπαρξη και δεύτερης εταιρείας αλλά και το γεγονός ότι οι εξηγήσεις δεν κρίθηκαν επαρκείς οδήγησαν το Μαξίμου να δείξει στον πρώην βουλευτή την πόρτα της εξόδου κάτι που και ο ίδιος επέλεξε παραιτούμενος. Είχαν προηγηθεί και αντιδράσεις από βουλευτές με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Μπούγα, να στέλνει σαφές μήνυμα δυσφορίας προς τον βουλευτή επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι βουλευτές είναι ενήμεροι για τις απαγορεύσεις που ισχύουν ως προς την επαγγελματική του δραστηριότητα

Τον Θέμη Χειμάρα διαδέχεται η Ελένη Μακρή