Το μήνυμα Μητσοτάκη με την απομάκρυνση Διαματάρη

157

Εκτός κυβέρνησης είναι από χθες ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Υφυπουργού Εξωτερικών, αποδεικνύοντας ότι δε φοβάται να αναγνωρίσει λάθη και ότι η κυβέρνηση παραμένει πιστή στη βούλησή της για διαφάνεια και αξιοκρατία, μετά το ζήτημα που προέκυψε με το πτυχίο και τις σπουδές του εκδότη της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας».

Μηδαμινή ανοχή
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Διαματάρης εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά τις πληροφορίες που τον εμφάνιζαν να συνεχίζει να είναι ενεργός επαγγελματικά σε δύο επιχειρήσεις στις ΗΠΑ. “Ήταν ένα λάθος, που σε αντίθεση με ότι γινόταν πριν, διορθώθηκε αμέσως” τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Σε κάθε περίπτωση, ότι κι αν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ της αναξιοκρατίας και της φαυλότητας, η ουσία είναι ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Το απέδειξε εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην περίπτωση Διαματάρη. Το μήνυμα του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το protothema.gr, ήταν διπλό: “δεν κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα ηθικής τάξεως” και “μηδαμινή ανοχή στην παραβίαση των κανόνων που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά των κυβερνητικών στελεχών”.

Η δήλωση παραίτησης

Στη δήλωση παραίτησής του ο Αντώνης Διαματάρης αναφέρει: «Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr