Παραίτηση Τζόνσον ζήτησε ο επικεφαλής των Συντηρητικών της Σκωτίας

by news

Ο επικεφαλής των Συντηρητικών της Σκωτίας, Ντάγκλας Ρος, δήλωσε σήμερα πως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, θα έπρεπε «σίγουρα» να παραιτηθεί, εάν η έρευνα σχετικά με τη χρηματοδότηση του διαμερίσματός του στην Ντάουνινγκ Στριτ κατέληγε στο συμπέρασμα ότι παραβίασε τον υπουργικό κώδικα δεοντολογίας.

Ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης -λίγες ημέρες πριν από τις τοπικές εκλογές της 6ης Μαΐου- βρίσκεται αντιμέτωπος με καταγγελίες σχετικά με τη χρηματοδότηση της ανακαίνισης του διαμερίσματος.

Όπου διαμένει ο ίδιος μαζί με την αρραβωνιαστικιά του, Κάρι Σίμοντς, και το μωρό τους. Η ανακαίνιση της οικείας στον αριθμό 11 της Ντάουνινγκ Στριτ, οδήγησε στην έναρξη μιας έρευνας από την εκλογική επιτροπή.

Αν και ο Μπόρις Τζόνσον διαβεβαιώνει πως έχει πληρώσει ο ίδιος τον λογαριασμό, κατηγορείται ότι κατέφυγε σε ένα δάνειο, που δεν έχει δηλώσει, από έναν χορηγό του Συντηρητικού Κόμματος.

Ο Ρος, ακόμα, δήλωσε στο BBC: «Πιστεύω πως οι πολίτες αναμένουν τα υψηλότερα στάνταρτ από εκείνους που κατέχουν τα υψηλότερα αξιώματα της χώρας, για αυτό ακριβώς πιστεύω ότι οι πολίτες παρακολουθούν τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και περιμένουν τις απαντήσεις».

Αν και το κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού έμοιαζε να μην έχει επηρεαστεί πολύ από τις καταγγελίες, οι δημοσκοπήσεις του κυριακάτικου Τύπου κάνουν λόγο για μια μείωση του προβαδίσματος των Συντηρητικών έναντι των Εργατικών.

Η εφημερίδα Sunday Times έγραψε σήμερα (2/5), μεταξύ άλλων, ότι ζητήθηκε από έναν χορηγό του Συντηρητικού Κόμματος να πληρώσει για την νταντά του μικρότερου γιου του Τζόνσον, Ουίλφρεντ.

Η απάντηση από τη Ντάουνινγκ Στριτ, ήταν πως: «Ο πρωθυπουργός έχει καλύψει το κόστος κάθε φροντίδας για το παιδί του».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα