«Στόχος μας κάθε ευρώ να πηγαίνει προς την κοινωνία και την οικονομία» τόνισε ο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης στα πλαίσια της παρουσίασης της δημόσιας ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr.

Ειδικότερα, «Η κυβέρνηση συνεχίζει το μεταρρυθμιστικό της έργο. Στόχος μας είναι να καλύψουμε το κενό και κάθε ευρώ πρέπει να πηγαίνει προς την κοινωνία και την οικονομία. Να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, οι νέες και οι νέοι να βρίσκουν δουλειά και να μειώνεται η ανεργία», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Αναλύοντας τα στοιχεία για την Κεντρική Μακεδονία, ο υπουργός τόνισε πως το 2023 η ανεργία μειώθηκε κατά 5,5% και ανήλθε σε 14,1%, από το 19,6% που ήταν το 2019. Πρόσθεσε, δε, πως το ΑΕΠ αυξήθηκε στο ίδιο χρονικό διάστημα κατά 21% και υπογράμμισε πως σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λειτουργούν περισσότερες από 22.290 επιχειρήσεις, σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης του 17,8%.

«Πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιφέρειας, ώστε να μπορούμε να σχεδιάζουμε με τα καλύτερα εργαλεία και να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Στην Κεντρική Μακεδονία αξιοποιούμε όλες τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιφέρειας, καθώς έχει την πλεονεκτική γεωγραφική θέση που την καθιστά διάδρομο των ηπειρωτικών δικτύων μεταφορών, επικοινωνίας της χώρας προς τις χώρες της Βαλκανικής και κύριο διαμετακομιστικό κόμβο για την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης», συμπλήρωσε ο κ.Παπαθανάσης.