Η Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International (PMI), συνάπτει στρατηγική συνεργασία με τη NOBACCO για τη διάθεση προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, η οποία θα είναι σε ισχύ από την 7η Οκτωβρίου 2021. Η NOBACCO, μέσω του εκτεταμένου δικτύου καταστημάτων της, θα διαθέτει προϊόντα της PMI, όπως συσκευές θέρμανσης καπνού IQOS και ηλεκτρονικές συσκευές ατμίσματος, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2021.

Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Παπαστράτος, την οποία η εταιρεία ανακοίνωσε με αφορμή την επέτειο των 90 χρόνων λειτουργίας της. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρώτο πυλώνα της νέας στρατηγικής της που αφορά στην καινοτομία των προϊόντων και στην ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων, η Παπαστράτος στοχεύει στη μείωση του αριθμού των καπνιστών στην Ελλάδα κατά 1,5 εκατομμύριο μέχρι το 2025, ενώ, παράλληλα, έχει δεσμευτεί, μέχρι το 2023, το 75% των εσόδων της να προέρχεται από καινοτόμα προϊόντα εναλλακτικά του τσιγάρου.

Η NOBACCO κατέχει ηγετική θέση στην κατηγορία των προϊόντων ατμίσματος. Από την ίδρυσή της, το 2008, έχει θέσει ως κύρια προτεραιότητά της την προώθηση εναλλακτικών λύσεων στο κάπνισμα. Σήμερα, διαθέτει ένα σύγχρονο δίκτυο 61 φυσικών καταστημάτων και ισχυρή παρουσία στις διαδικτυακές πωλήσεις. Η στρατηγική σύμπραξή της με την Παπαστράτος αναμένεται να ενισχύσει τη δυναμική των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, παρέχοντας περισσότερες επιλογές σε ενήλικους καπνιστές.
«Ο στόχος για 1,5 εκατομμύριο λιγότερους καπνιστές στην Ελλάδα, μέχρι το 2025, απαιτεί περισσότερες εναλλακτικές και ισχυρές συνεργασίες. Γνωρίζουμε πως όσο περισσότερα εναλλακτικά προϊόντα προσφέρουμε στους καπνιστές τόσο πιο γρήγορα θα φτάσουμε σε αυτόν. Διατηρώντας την καινοτομία και την επιστήμη στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας, αναπτύσσουμε νέες, καινοτόμες πλατφόρμες, και διευρύνουμε, παράλληλα, το δίκτυο διάθεσής τους σε ολόκληρη τη χώρα. Με τη NOBACCO μέχρι χθες μας συνέδεε το όραμα για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο. Από σήμερα ενώνουμε δυνάμεις για να το κάνουμε πραγματικότητα», ανέφερε ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος.

«Η στρατηγική μας συνεργασία με την Παπαστράτος είναι απολύτως συνεπής με την αποστολή μας να είμαστε δίπλα σε όλους όσοι σκέφτονται να κάνουν την επιλογή ζωής, και να αφήσουν πίσω τους το παραδοσιακό κάπνισμα. Πλέον, οι διαθέσιμες επιλογές για τους πελάτες μας διευρύνονται με προϊόντα αντάξια της ποιότητας, καινοτομίας και ασφάλειας που χαρακτηρίζει τη γκάμα μας. Θέλω να ευχαριστήσω την Παπαστράτος για την εμπιστοσύνη της, με την οποία αναγνωρίζεται η προσπάθεια 13 ετών να συμβάλλουμε στη μείωση της βλάβης από το κάπνισμα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια αυτή, έχοντας μαζί μας έναν ισχυρό σύμμαχο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NOBACCO, Μάρκος Μαρκόπουλος.