Εναντίον όσων εκμεταλλεύονται τη μεταφορά μεταναστών στράφηκε ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας κατά την αναφορά που έκανε στο τραγικό ναυάγιο της Καλαβρίας, όπου πριν μια εβδομάδα έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 71 μετανάστες και πρόσφυγες.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι μέσω ανάρτησή της στο Facebook.

Μαρόκο: Διασώθηκαν 156 μετανάστες στη Μεσόγειο tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Απευθυνόμενος σήμερα στους πιστούς ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε τα ακόλουθα:

«Ανανεώνω την έκκλησή μου να μην επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες. Η δράση των δουλεμπόρων πρέπει να σταματήσει, δεν πρέπει να συνεχίζουν να αποφασίζουν για τις ζωές τόσων αθώων ανθρώπων. Τα ταξίδια ελπίδας, να μην μετατραπούν ποτέ πια σε ταξίδια θανάτου. Τα διάφανα νερά της Μεσογείου να μην γεμίσουν ποτέ πια αίμα, από τέτοια δραματικά συμβάντα».

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να καταπολεμήσουμε τους δουλεμπόρους και να σταματήσουν οι θάνατοι στην θάλασσα», λέει η πρωθυπουργός Τζ. Μελόνι

Μελόνι: «Ως κυβέρνηση καταβάλουμε όλες τις αναγκαίες προσπάθειες για να καταπολεμήσουμε τους δουλέμπορούς» 

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, με ανάρτησή της στο Facebook, αναφέρθηκε στην σημερινή έκκληση του πάπα Φραγκίσκου, να μην χάσουν την ζωή τους άλλοι μετανάστες και πρόσφυγες, στα νερά της Μεσογείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Τα λόγια του Πάπα αποτελούν σημαντική έκκληση για όλους τους αρμόδιους θεσμούς. Ως κυβέρνηση τα υιοθετούμε και συνεχίζουμε να καταβάλουμε όλες τις αναγκαίες προσπάθειες για να καταπολεμήσουμε τους δουλέμπορούς και να σταματήσουν οι θάνατοι στην θάλασσα», υπογράμμισε η Μελόνι.