Ο υφυπουργός Μεταφορών εξήγησε τη σημασία για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, η οποία διερευνά τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, το ακαταδίωκτο.

Πρόκειται για ρύθμιση με την οποία θωρακίζεται η ανεξαρτησία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία διερευνά τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, εξήγησε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος εισηγούμενος στην Ολομέλεια την τροπολογία με την οποία προβλέπεται ότι «ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής ασκούν τα καθήκοντά τους ανεξάρτητα και αμερόληπτα, δεν δέχονται οδηγίες και υποδείξεις, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της, εκτός αν ενήργησαν με δόλο».

Ο κ. Παπαδόπουλος, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η τροπολογία στοχεύει στο να αμνηστεύσει από τις ευθύνες της την Επιτροπή, ανέφερε συγκεκριμένα ότι «είθισται να λειτουργεί έτσι για να θωρακιστεί η ανεξαρτησία του προέδρου και των μελών της Επιτροπής».