Επαφές με προϊσταμένους των Τοπικών Διευθύνσεων του ΕΦΚΑ στο Ηράκλειο προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και για προβλήματα που πιθανά εντοπίζονται, είχε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο οποίος επισκέφθηκε την Α', τη Β΄ και τη Γ' Τοπική Διεύθυνση Ηρακλείου, στην Αγίου Μηνά, τη Νέα Αλικαρνασσό αλλά και τον Εσταυρωμένο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσακλόγλου με επίκεντρο το ζήτημα της απονομής των συντάξεων, ανέφερε ότι πρόκειται για «μια τιτάνια προσπάθεια» η οποία γίνεται τα τελευταία χρόνια, με στόχο οι συντάξεις να προωθούνται μέσα στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

«Για τις εκκρεμείς συντάξεις έχει γίνει μία τεράστια πρόοδος..... Από την ενημέρωση που έχω από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ είναι ότι οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις φτάνουν τις 23 χιλιάδες» είπε ο κ. Τσακλόγου, που συμπλήρωσε ότι αυτός ο αριθμός το 2020 , «δεν ήταν δεκάδες αλλά εκατοντάδες χιλιάδες» και πως πλέον «ακόμη και στην περίπτωση των εκκρεμών συντάξεων, ο χρόνος απονομής είναι πολύ πιο σύντομος από τα προηγούμενα χρόνια».

Σε ότι αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού , ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι «θέλουμε να εξασφαλίσουμε ένα ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο για τους χαμηλόμισθούς συμπολίτες μας από τη μια , από την άλλη όμως θέλουμε να μην αυξηθεί τόσο ο κατώτατος μισθός που να μειώσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας» επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια δύσκολη εξίσωση.

«Νομίζω ότι από όλα αυτά που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια, φάνηκε ότι τα έχουμε πάει πολύ καλά και νομίζω ότι και τώρα θα συμβεί το ίδιο» είπε ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο οποίος με επίκεντρο τη λειτουργία του ΕΚΦΑ πρόσθεσε: «Η δουλειά η δική μου είναι κυρίως η νομοθετική και αυτή που σχετίζεται με τους πόρους προς τον ΕΦΚΑ. Από την άλλη, το οργανωτικό μέρος ανήκει στη διοίκηση του ΕΦΚΑ και νομίζω ότι και σε αυτή και στην προηγούμενη Διοίκηση αξίζει ένα πολύ μεγάλο μπράβο, καθώς έχουν κάνει έναν τεράστιο αγώνα και νομίζω ότι τα αποτελέσματά του φαίνονται».

Τέλος, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Τσακλόγλου έκανε αναφορά στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του Οργανισμού στη βάση της τεχνολογικής αναβάθμισης και της ψηφιοποίησης που προωθείται και οι οποίες όπως τόνισε έχουν αρχίσει ήδη να αποδίδουν, όπως επίσης αναφέρθηκε στις προκηρύξεις για τον ΕΦΚΑ που σχετίζονται με την πρόσληψη συνολικά 700 ατόμων.