Συλλυπητήρια μηνύματα απέστειλαν ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας με αφορμή τον θάνατο του Παναγιώτη Χατζηνικολάου, πρώην πολιτικού και πατέρα του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται: «Αποχαιρετούμε τον Παναγιώτη Χατζηνικολάου, έναν έμπειρο κοινοβουλευτικό λειτουργό - από την αυγή της Μεταπολίτευσης - και υπουργό: αποτελεσματικό και διακριτικό στα καθήκοντά του».

Στη συνέχεια, επισημαίνεται: «Απολάμβανε διαρκώς της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας, που τον αναδείκνυαν ως βουλευτή για δυο δεκαετίες, αλλά και τον σεβασμό του λαού μας στα υπουργεία όπου υπηρέτησε. Η κυβέρνηση απευθύνει εγκάρδια συλλυπητήρια στους οικείους του».

Συλληπητήρια από τον Κωνσταντίνο Τασούλα για τον θάνατο του Παναγιώτη Χατζηνικολάου

Με τη σειρά του, τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην βουλευτή και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτη Χατζηνικολάου, εξέφρασε και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων  Κωνσταντίνος Τασούλας, δηλώνοντας ότι «με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του πρώην βουλευτή και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτη Χατζηνικολάου, ενός πολιτικού και επιστήμονα που υπηρέτησε τον τόπο και τους συμπολίτες του με εντιμότητα, αξιοπρέπεια και αφοσίωση».

Στη συνέχεια, επεσήμανε πως «η αξιοθαύμαστη και αξιέπαινη πορεία του στο δημόσιο βίο της χώρας μας ξεκίνησε στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 1963, όταν και εξελέγη βουλευτής Έβρου με την ΕΡΕ. Στη μεταπολίτευση, εκλεγόταν ανελλιπώς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 1974 έως το 1993, ενώ αξιομνημόνευτη είναι η εργατικότητα και η αφοσίωση που επέδειξε κατά τη θητεία του ως υπουργός στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και ως αναπληρωτής υπουργός στο υπουργείο Γεωργίας».

«Σήμερα αποχαιρετούμε με συγκίνηση μια σπουδαία προσωπικότητα της κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας του τόπου μας. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», ανέφερε στο τέλος της δήλωσής του. 

Ολόκληρη η συλληπητήρια ευχή του Κωνσταντίνου Τασούλα

«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του πρώην βουλευτή και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτη Χατζηνικολάου, ενός πολιτικού και επιστήμονα που υπηρέτησε τον τόπο και τους συμπολίτες του με εντιμότητα, αξιοπρέπεια και αφοσίωση.

Η αξιοθαύμαστη και αξιέπαινη πορεία του στο δημόσιο βίο της χώρας μας ξεκίνησε στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 1963, όταν και εξελέγη βουλευτής Έβρου με την ΕΡΕ. Στη μεταπολίτευση, εκλεγόταν ανελλιπώς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 1974 έως το 1993, ενώ αξιομνημόνευτη είναι η εργατικότητα και η αφοσίωση που επέδειξε κατά τη θητεία του ως υπουργός στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και ως αναπληρωτής υπουργός στο υπουργείο Γεωργίας.

Σήμερα αποχαιρετούμε με συγκίνηση μια σπουδαία προσωπικότητα της κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας του τόπου μας. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».