Οι τρεις θέσεις των αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» προκηρύσσονται άμεσα, τόνισε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Πήρα τον υπουργό πριν μια ώρα για να δούμε τι λύση θα δοθεί. Ανέλαβε να προκηρυχθούν άμεσα οι τρεις θέσεις... Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό οι αναισθησιολόγοι έχουν δίκιο», είπε.

«Να δοθεί λύση, πρόκειται για παιδιά, είναι φοβερό να υπάρχουν οχτώ χειρουργικά τραπέζια και να μη λειτουργούν… Έπρεπε οι θέσεις αυτές να έχουν προκηρυχθεί εδώ και τώρα, για να μην πω χρόνο, κάποιοι έχουν ευθύνες» σημείωσε.

Όπως έγινε γνωστό χθες, ο Χειρουργικός Τομέας (ιατροί χειρουργοί όλων των ειδικοτήτων και αναισθησιολόγοι) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αποφάσισε τη διακοπή των προγραμματισμένων τακτικών επεμβάσεων από 12 Φεβρουαρίου. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η λειτουργία των χειρουργικών αιθουσών μόνο για επείγοντα περιστατικά, λόγω της έλλειψης προσωπικού και, συγκεκριμένα, ιατρών αναισθησιολόγων και νοσηλευτών αναισθησιολογικού και χειρουργείου.