Παγώνη: Δεν έχει νόημα να φοράμε τη μάσκα κάτω από τη μύτη

13
PIXABAY

Το μήνυμα να φοράμε σωστά τις μάσκες, καλύπτοντας τη μύτη και το στόμα, θέλει να περάσει η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ. «Δεν έχει νόημα να φοράς τη μάσκα κάτω από τη μύτη», υπογράμμισε με δηλώσεις της στο MEGA. Συμπλήρωσε ότι η μάσκα σώζει ζωές και σύμφωνα με μελέτες προφυλάσσει κατά 75-80%.

Σύμφωνα με την ίδια, ο κόσμος αλλά και οι νέοι έχουν αρχίσει να προβληματίζονται με τα τετραψήφια νούμερα κρουσμάτων. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει χαμηλώσει και οι νεότεροι σε ηλικία νοσούν συνήθως με πιο απλά συμπτώματα ωστόσο δεν παύουν να μεταδίδουν τη νόσο στους γύρω τους.

Ειδικότερα για τους νέους, σημείωσε ότι είναι κατανοητό πως δεν μπορεί να κλειστούν μέσα στο σπίτι. Εκείνο που πρεπει να κατανοήσουν, είναι ότι πρέπει να φορούν τη μάσκα, να κρατούν αποστάσεις και ει δυνατόν να βρίσκονται σε μικρές παρέες.

«Τρεις παράμετροι μας ανησυχούν: η αύξηση των κρουσμάτων, η αύξηση των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid που είναι πάνω από 1.000 και κάποιοι από αυτούς μπορεί να κάνουν υποτροπή και να διασωληνωθούν, και τέλος οι διασωληνωμένοι», είπε χαρακτηρισιτκά η Ματίνα Παγώνη.

Ως προς τους θανάτους που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημασημείωσε ότι  ήταν αρκετοί, ωστόσο ο μέσος όρος ηλικίας ήταν υψηλός και υπήρχαν υποκείμενα νοσήματα.

Eπιθετικός και μολυσματικός o Covid

Στο ερώτημα αν αυτοί οι άνθρωποι με το βεβαρυμένο ιστορικό θα μπορούσαν να είχαν υποκύψει και σε περίπτωση που είχαν νοσήσει από εποχική γρίπη, δεν το απέκλεισε τονίζοντας ότι «κανείς δεν το γνωρίζει αυτό».

Φυσικά πεθαίνουν άνθρωποι από γρίπη, είπε η Ματίνα Παγώνη, που συμπλήρωσε ωστόσο ότι η διαφορά είναι ότι ο covid είναι ένας άγνωστος κορωνοϊός, επιθετικός και μολυσματικός.

Ενώ στάθηκε στη σημασία του σωστού αερισμού των κλειστών χώρων στα γραφεία αλλά και στο σπίτι. «Θα συνηθίσουμε παρόλο που σε λίγο θα έχουμε χειμώνα, τα παράθυρα να ανοιγοκλείνουν  στο σπίτι. Είναι πολυ σημαντικό να αλλάζει ο αέρας».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr