Ρολά όπως φαίνεται προτίθεται να κατεβάσει η εφημερίδα Documento, με τον εκδότη της εφημερίδας Κώστα Βαξεβάνη να αποδίδει την ευθύνη του πιθανού κλεισίματος της εφημερίδας στην ΕΣΗΕΑ, όπως αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε στην Πρόεδρο της Ένωσης Μαρία Αντωνιάδου.

Σύμφωνα με την επιστολή ο διευθυντής Κώστας Βαξεβάνης έκανε χρήση του διευθυντικού δικαιώματος αλλά και του νόμου για την καταγγελία σύμβασης μίας δημοσιογράφου, η οποία κατά τις εκτιμήσεις της εταιρείας και των στελεχών της, δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις, ενώ στη θέση της προσελήφθη άλλο άτομο.

Σύμφωνα με το όσα υποστηρίζει ο διευθυντής του Documentο, δεν υπάρχει καμία δυσμενής μεταβολή για την εφημερίδα ούτε προκύπτουν απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους (περικοπές κτλ)», άλλωστε υπογραμμίζει ότι «στο επάγγελμα αυτό αλλά και σε όλες τις εργασίες όλοι έχουμε προσληφθεί ή απολυθεί κατά καιρούς. Ισόβιοι είναι μόνο οι Μητροπολίτες.

«Το συνδικαλιστικό Σωματείο έχει δικαίωμα να με καλέσει να τηρήσω τα νόμιμα αν έχουν παραβιαστεί. Από τη στιγμή που δεν έχουν παραβιαστεί η Διοίκησης της ΕΣΗΕΑ και εσύ προσωπικά φέρετε την ευθύνη για το τέλος», καταλήγει σε απειλητικό τόνο η επιστολή του διευθυντή του Documento προς την ΕΣΗΕΑ.

Διαβάστε την επιστολή:

docu.jpg