Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: «Συγνώμη, τώρα η ΕΕ είναι μαζί σας»

49
Αποφασίζει η Ευρωβουλή για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis
Φωτό αρχείου

Την αλληλεγγύη της Κομισιόν προς την Ιταλία, τη χώρα που δοκιμάζεται όσο καμία άλλη στον πλανήτη από την πανδημία του κορωνοϊού, εκφράζει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μέσω επιστολής της στην εφημερίδα La Repubblica με τίτλο «Συγνώμη, τώρα η ΕΕ είναι μαζί σας».

Σε αυτή, η Φον ντερ Λάιεν αναφέρεται και σε ουσιαστικά μέτρα προς τις χώρες που επλήγησαν εντονότερα από τον κορωνοϊό.

Κάνοντας έκκληση για περισσότερη αλληλεγγύη στην ΕΕ, για να αντιμετωπιστεί η πανδημία και τονίζοντας ότι οι διαφορές μεταξύ χωρών θέτουν τους πάντες σε κίνδυνο, δηλώνει ότι η ΕΕ θα μεταφέρει έως και 100 δισ. ευρώ στις χώρες που χτυπήθηκαν περισσότερο, αρχής γενομένης από την Ιταλία.

«Η Ιταλία επλήγη από τον κορωνοϊό περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Είμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης που ήταν αδιανόητη. Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται οριστικά από την αγάπη των συγγενών τους. Γιατροί με τα δάκρυα στα μάτια στις νοσοκομειακές πτέρυγες, με το πρόσωπο να βυθίζεται μέσα στις παλάμες τους» αναφέρει και συνεχίζει:

«Σήμερα η Ευρώπη κινητοποιείται στο πλευρό της Ιταλίας. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη από την αρχή. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τις πρώτες ημέρες της κρίσης, μπροστά στην ανάγκη μιας κοινής ευρωπαϊκής απάντησης, ήταν πολλοί εκείνοι που ασχολήθηκαν μόνο με τα προβλήματα του οίκου τους. Δεν κατάλαβαν ότι μπορούμε να νικήσουμε την πανδημία αυτή μόνο μαζί, ως Ένωση».

Τέλος, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν διαβεβαιώνει ότι «στο μεταξύ, η Ευρώπη άλλαζε βηματισμό. Κάναμε ο,τι ήταν δυνατόν ώστε οι ευρωπαϊκές χώρες να μπορούν να σκέπτονται ως ομάδα και να προσφέρουν μια συντονισμένη απάντηση σε ένα κοινό πρόβλημα».

Πηγή: in.gr

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr