Για φρικαλεότητες και εγκλήματα πολέμου από τους Ρώσους έκανε λόγο ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Αθήνα, Σεργκέι Σουτένκο μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ελλάδα απευθύνοντας έκκληση για περισσότερη βοήθεια.

Όπως υποστήριξε «Στη Μαριούπολη έχουν συντελεστεί φρικαλεότητες κι εγκλήματα πολέμου από τους Ρώσους. Στη Μαριούπολη φαίνεται ότι έχει συντελεστεί η μεγαλύτερη καταστροφή. Κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι νεκροί»

«Το Νοέμβριο ο πρόεδρος Ζελένσκι παρουσίασε έναν οδικό χάρτη 10 σημείων, ο οποίος όμως απορρίφθηκε από τον Πούτιν. Πιστεύω ότι οι Ρώσοι εμμένουν στον μαξιμαλιστικό στόχο για την συνέχιση αυτού του πολέμου και την προετοιμασία νέων επιθέσεων.

Η Ουκρανία ζητά όπλα από τη Δύση με στόχο την απελευθέρωση όλων των κατεχόμενων περιοχών. Όσο πιο πολύ, ταχεία και αποτελεσματική βοήθεια λάβουμε, τόσο το συντομότερο θα έρθει η νίκη μας και εν τέλει η ειρήνη.

Στη Μαριούπολη φαίνεται ότι έχει συντελεστεί η μεγαλύτερη καταστροφή. Κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι νεκροί».

«Οι Ρώσοι τσιμεντώνουν τα πτώματα αυτών που σκότωσαν»

Όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός νεκρών, απάντησε αρνητικά.

Όπως δήλωσε «Εξαιτίας της κατοχής δεν γνωρίζουμε αριθμούς. Οι Ρώσοι προσπαθούν να κρύψουν όλες τις φρικαλεότητες και τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει. Έχουν κάψει τα πτώματα πολιτών. Έχουν ακόμη και τσιμεντώσει τα πτώματα αυτών που σκότωσαν και προσπάθησαν να διαλύσουν και να μετονομάσουν δρόμους».

Ευχαριστίες στην Ελλάδα

Για τη χώρα μας μόνο καλά λόγια είχε να πει τονίζοντας ότι ο πόλεμος δεν τέλειωσε κάτι που σημαίνει ότι οι Ουκρανοί «χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας».

Συγκεκριμένα είπε «Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το ευχαριστώ είναι λίγο για όσα έχουν κάνει οι Έλληνες από την πρώτη στιγμή. Η Ελλάδα κάνει σπουδαία δουλειά, παρέχοντάς μας υποστήριξη όχι μόνο υλική αλλά και στα διεθνή Φόρα, στα Ηνωμένα Έθνη, το ΝΑΤΟ τον ΟΑΣΕ. Θα ήθελα να παρακαλέσω τους Έλληνες να μην ξεχνούν ότι ο πόλεμος συνεχίζεται και χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας, όπως το κάνατε ως τώρα».