Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 31 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερκών της Ουκρανίας Ιχόρ Κλιμένκο, ύστερα από επίθεση της ρωσικής πλευράς στην πόλη Ποκρόφσκ της περιφέρειας του Ντονέτσκ, στην ανατολική Γερμανία, με αποτέλεσμα να πλήξουν μια πολυκατοικία. 

Όπως ανέφερε ο Κλιμένκο σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, «πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν. Υπάρχουν 31 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 19 αστυνομικοί, πέντε διασώστες και ένα παιδί». Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο κατά την πρώτη επίθεση και την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ακολούθησε δεύτερο πλήγμα, εξαιτίας του οποίου σκοτώθηκε ένα μέλος των σωστικών συνεργείων.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε καταδικάσει νωρίτερα την πυραυλική επίθεση σε «συγκρότημα κατοικιών» στο Ποκρόφσκ, κοινοποιώντας βίντεο στο οποίο διακρίνονταν συνεργεία που απομάκρυναν ερείπια από πολυκατοικία. Στις εικόνες φαίνονται επίσης πολίτες που σπεύδουν σε βοήθεια, ένα αυτοκίνητο που έχει καταπλακωθεί από ερείπια και ένα δεύτερο κτίριο που έχει υποστεί σημαντικές ζημιές. Η πόλη Ποκρόφσκ είχε πληθυσμό περίπου 60.000 κατοίκων πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

Συνελήφθη μία γυναίκα από την ουκρανική μυστική υπηρεσία - Σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Ζελένσκι

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως πριν τις πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας ενάντια στην Ουκρανία, νωρίτερα τη Δευτέρα η ουκρανική μυστική υπηρεσία (SBU), σύμφωνα με την ΕΡΤ, είχε ανακοινώσει ότι προχώρησε στη σύλληψη μίας γυναίκας που σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με την SBU, πραγματοποιήθηκε η σύλληψη μίας «πληροφοριοδότη της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας η οποία συγκέντρωνε πληροφορίες για την προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου στην περιοχή του Μικολάιφ». Μάλιστα η υπηρεσία προχώρησε και στη δημοσίευση αποδεικτικών στοιχείων, όπως τηλεφωνικά μηνύματα, χειρόγραφες σημειώσεις για στρατιωτικές δραστηριότητες, αλλά και μία αλλοιωμένη φωτογραφία της γυναίκας. Επίσης, κατά τις πληροφορίες εργαζόταν σε αποθήκη στρατιωτικής βάσης.