Σε μερική συσκότιση βρίσκεται η Ουκρανική πρωτεύουσα μετά από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις που προκάλεσαν ζημιές σε υποσταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του ANT1 στο Κίεβο, η Ουκρανική εταιρία διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας Ukrenergo σε ανακοίνωση που εξέδωσε, συνέστησε στους κατοίκους του Κιέβου να περιορίσουν στο ελάχιστο τη κατανάλωση ρεύματος από τις 17:00 έως τις 23:00 το βράδυ, λόγω του ότι πύραυλος που έπεσε το πρωί του Σαββάτου από το ρωσικό στρατό έπληξε έναν υποσταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Δήμος της πρωτεύουσας κάλεσε τους πολίτες να μην αναστατωθούν από ισχυρές εκρήξεις που θα ακούσουν, καθώς ειδικά κλιμάκια θα πραγματοποιήσουν ελεγχόμενες εκρήξεις άσκαστων πυραύλων που έπεσαν στη περιοχή, μετά τις επιθέσεις της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου, την περασμένη Δευτέρα.

Το βράδυ της Παρασκευής οι Αρχές της Ουκρανίας ανέφεραν ότι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις έπληξαν διάφορες περιοχές της χώρας, ανάμεσά του και την περιοχή της Ζαπορίζια, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός.