Καιρός όμως φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια ή, όπως λένε οι Αμερικανοί, karma is a bitch. Τη Δευτέρα μετά το Πάσχα σκάει η βόμβα από τις Βρυξέλλες για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για άρση ασυλίας του μετά από καταγγελία για κακοποίηση γυναίκας που εργάζεται στην Κομισιόν.

 

Γράφει ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ

 

Πριν από μερικούς μήνες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γίνεται στόχος χυδαίας επίθεσης από τα υπόγεια της Κουμουνδούρου και από κάτι πληρωμένα πιστόλια για δήθεν θέμα που αφορούσε το γραφείο του στην Ευρωβουλή.

Ήταν η εποχή που ο εσμός των υπογείων και ενός ρυπαρού συστήματος «πίεζε» με συκοφαντικά και δηλητηριώδη σχόλια τον Νίκο Ανδρουλάκη αφενός για να «αποκηρύξει» τη Ν.Δ. και το ενδεχόμενο μετά τις εκλογές να συνεργαστεί μαζί της και αφετέρου να «δηλώσει πρόθυμος» για σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα τότε κάποιες ρυπαρές γραφίδες «ρωτούσαν», με τη μορφή παραπολιτικών σχολίων, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν «συναινεί» με τον ΣΥΡΙΖΑ και «αν και με τι τον εκβιάζει η κυβέρνηση».

Η άμεση και σκληρή αντίδραση Ανδρουλάκη (σ.σ.: για πολλά μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τις πολιτικές του επιλογές, αλλά για «εκβιαζόμενο» πολιτικό ουδείς – εξαιρούνται τα ΣΥΡΙΖΟτρόλ) έκανε όλα αυτά τα τρωκτικά να κρυφτούν στις τρύπες τους.

 

Κarma is a bitch

Καιρός όμως φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια ή, όπως λένε οι Αμερικανοί, karma is a bitch. Τη Δευτέρα μετά το Πάσχα σκάει η βόμβα από τις Βρυξέλλες για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για άρση ασυλίας του μετά από καταγγελία για κακοποίηση γυναίκας που εργάζεται στην Κομισιόν.

Την εξέλιξη γνωστοποίησε προχθές, δρομολογώντας τη σχετική, θεσμική διαδικασία η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η γυναίκα, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατήγγειλε πως την κακοποίησε σεξουαλικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης.

Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να απομακρύνει τον ευρωβουλευτή ήταν αναγκαστική, ήταν μονόδρομος για το κόμμα που είχε χτίσει το μύθο του «ηθικού πλεονεκτήματος». Το κόμμα όπου στελέχη του είχαν πρωτοστατήσει στην υπόθεση Λιγνάδη με άθλια χάσταγκ κατά της Ν.Δ. βρέθηκε ξαφνικά στη θέση του κατηγορουμένου.

Κακώς κατά τη γνώμη μας, γιατί δεν μπορεί να χρεώνεται ένας πολιτικός οργανισμός τέτοιες άθλιες προσωπικές συμπεριφορές. Συλλογική ευθύνη φυσικά δεν υφίσταται, παρά μόνο σε φασιστικά καθεστώτα. Ωστόσο, αυτό το φίδι της τοξικότητας που χάιδευε και χαϊδεύει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το κεφάλι και τους δάγκωσε στο μαλακό υπογάστριο.

Και τώρα πανικόβλητοι τρέχουν για να κάνουν διαχείριση της πολιτικής ζημιάς που έχουν πάθει από τις βαριές καταγγελίες για τον μέχρι χθες ευρωβουλευτή τους Αλ. Γεωργούλη. Συμπέρασμα: Οταν επωάζεις το αυγό της χυδαιότητας και της εχθροπάθειας, τότε να είσαι έτοιμος για τα επίχειρα…

Υγ.: Ο μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης έχει το τεκμήριο της αθωότητας έως την αμετάκλητη καταδίκη του. Κάτι που σε πλείστες περιπτώσεις δεν σεβάστηκε η Αριστερά του Τσίπρα, όταν υπάρχουν καταγγελίες για πρόσωπα που παρεμπιπτόντως ουδεμία οργανική σχέση έχουν με αντίπαλα στον ΣΥΡΙΖΑ κοινοβουλευτικά κόμματα.