Οι Ναζί δεν έχουν θέση στην ελληνική Βουλή είπαν με ένα στόμα Τσίπρας και Κουτσούμπας. Το περίεργο είναι ότι με αυτούς συντάχτηκε και ο Κασιδιάρης. Να θυμηθούμε τα μαθηματικά; Τα προς τρίτον ίσα και αλλήλοις ίσα;
του Όθωνα Καραγιάννη
Αυτό που δεν μπορεί κανείς να αντιληφθεί είναι το πόσο εθίγησαν κομμουνιστές και νεοκομμουνιστές από την αναφορά στο Τάγμα Αζόφ. Ναι ακροδεξιό και νέο-ναζιστικό είναι, όπως οι ΣΥΡΙΖΑίοι λ.χ. είναι νέο-κομμουνιστές. Επειδή όμως και αυτοί όπως και το παραδοσιακό ΚΚΕ έλκουν την πολιτική καταγωγή από τα θέσφατα της Σοβιετίας θα πρέπει να τους ξαναθυμίσουμε –γιατί το έχουμε ξαναγράψει- ότι αν η Ιστορία είχε διαφορετική τροπή με τους Ναζί θα ήσαν και αυτοί.
Τι εννοούμε; Αν ο Χίτλερ δεν έκανε την στρατηγικής σημασίας βλακεία να επιτεθεί στην Σοβιετική Ένωση θα εξακολουθούσε καθ’ όλη την διάρκεια του Πολέμου να ισχύει το Σύμφωνο που είχαν υπογράψει οι Ναζί με του Σοβιετικούς, γνωστό ως Σύμφωνο Μολότοφ και Ρίμπεντροπ. Η επίθεσή εκείνη τους ανάγκασε να πολεμη΄σουν και έτσι να αλλάξουν στρατόπεδο. Διαφορετικά θα είχαν ενισχύσει το αυταρχικό και ανελεύθερο καθεστώς του μπολσεβικισμού με τα…νάματα του Ναζισμού για να φτιάξουν ένα σπουδαίο μείγμα ανελευθερίας, καταπίεσης, διωγμών και σφαγών(τις οποίες, παρεμπιπτόντως δεν περίμενε τις ναζιστικές οδηγίες για να τις κάνει ο Στάλιν)
Στο βιβλίο του «Στάλιν, το Μεγάλο σχέδιο», ο πρώην αξιωματικός Πληροφοριών του Σοβιετικού Στρατού Βίκτορ Σουβόροφ, βασισμένος σε σοβιετικά ντοκουμέντα και ιστορικό υλικό αποκαλύπτει τον στρατηγικό σχεδιασμό του Στάλιν για την κατάκτηση της Ευρώπης και τους λόγους της αμφιλεγόμενης στήριξής του στην Ναζιστική Γερμανία. Όπως αναφέρεται στο βιβλίο αυτό ο «Στάλιν θεωρούσε την Ναζιστική Γερμανία ως την δύναμη η οποία θα πολεμούσε και θα αποδυνάμωνε τις ασθενείς καπιταλιστικές χώρες ούτως ώστε οι Σοβιετικές στρατιές να μπορούν μετά να σαρώσουν όλη την Ευρώπη». Ο συγγραφέας εφιστά επίσης την προσοχή στο Σύμφωνο Μη Επιθέσεως του 1939 μεταξύ της Ε.Σ.Σ.Δ. και της Γερμανίας το οποίο επέτρεψε στον Χίτλερ να προχωρήσει τα σχέδιά του και να εισβάλει στην Πολωνία, υποδαυλίζοντας τον πόλεμο στην Ευρώπη.
Και μία τελική υπενθύμιση. Όταν έπεσε το μέτωπο και οι Γερμανοί άρχισαν να αποχωρούν από την Ελλάδα –κάνοντας στο διάβα τους ότι κάνουν και οι Ρώσσοι όταν αποχωρούν από κάποιες πόλεις στην Ουκρανία- οι αντάρτες του ΕΛΑΣ δεν τους πείραζαν, προκειμένου να πάρουν κατόπιν συνεννόησής μαζί τους τα όπλα τους. Τα οποία, ως γνωστόν, θα έστρεφαν προς την ίδια τους την πατρίδα.