Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής επαναλάμβανε τις κατηγορίες του αναφορικά με τους καλλιτέχνες, το πρόβλημα των οποίων όψιμα διαπίστωσε, η αποκάλυψη πως επί ΣΥΡΙΖΑ υπογράφονταν συμβάσεις για προσλήψεις στο δημόσιο στην κατηγορία ΔΕ, δηλαδή αποφοίτων λυκείου, αναδεικνύει το μέγεθος της υποκρισίας.

«Υπάρχουν πολλές προκηρύξεις, κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν το γνωρίζετε, για προσλήψεις καλλιτεχνών στο δημόσιο, στην κατηγορία ΔΕ επί ΣΥΡΙΖΑ, που επιβεβαιώνουν αυτό που σας λέω, αλλά συγχρόνως αναδεικνύουν τη βαθιά υποκρισία της αντιπολίτευσης. Υπάρχουν προκηρύξεις ΔΕ στον δήμο Χαϊδαρίου, στην Ελευσίνα στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας» ήταν η απάντηση που έδωσε η Λίνα Μενδώνη στο νέο κρεσέντο λαικισμού συνολικά των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λίγο πριν ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε ότι «Η κυβέρνηση επιχειρεί να φυλακίσει στο περιθώριο τα παιδιά των καλλιτεχνικών σχολών. Τα αντιμετωπίζει σαν πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια των φίλων της. Σαν ανθρώπους μειωμένης αντίληψης που “δεν καταλαβαίνουν το καλό τους”. Ο ίδιος ο πολιτισμός είναι ο στόχος. Οι νέες και οι νέοι των τεχνών, της δημιουργίας και του πολιτισμού είναι ο στόχος. Αυτοί όλοι που βάζετε στο στόχο, είναι το μέλλον της πατρίδας. Αυτά τα παιδιά της Τέχνης, που με περιφρόνηση χαρακτηρίζετε Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι το μέλλον. Και όχι εκείνοι που ασπάζονται πλαστικούς Παρθενώνες, αναδεικνύονται με πρωθυπουργικά διατάγματα ήλιοι του καθεστώτος σας και αποδεικνύονται σκότος και έρεβος».

Όμως αυτό που είπε η υπουργός Πολιτισμού στη Βουλή δεν ήταν στον αέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση αφενός δεν έπραξε τίποτα για το θέμα των καλλιτεχνών αφετέρου όντως στις συμβάσεις ως απόφοιτοι λυκείου αναφέρονταν.

Εικόνα

 

Εικόνα