Όταν λέμε ισόβια να εννοούμε ισόβια

by MANIFESTO

Όταν κάποια  κουκουλοκρυμμένα καθάρματα εισβάλλουν σ’ ένα σπίτι και σκοτώνουν μια εικοσάχρονη μάνα μπροστά στο βρέφος της για λίγες χιλιάδες ευρώ, το μόνο που μπορεί να κάνει ο απλός άνθρωπος είναι να φρίξει! Επίσης, να κλειδώνει καλά το σπίτι του τα βράδια, να βάλει μια πόρτα ασφαλείας και κάποια καλά συστήματα ασφαλείας. Για σκύλο δεν το συζητάμε ως «μέσο» προφύλαξης, είδαμε ότι μαζί με την κοπέλα την πλήρωσε και το τετράποδο.

του Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου

Τι κάνει το κράτος; Το κράτος (η αστυνομία) οφείλει να συλλάβει τα καθάρματα και μετά (η δικαιοσύνη) να τα κλείσει μέσα ισόβια. Το κράτος, επίσης, οφείλει να εξολοθρεύει  και να επιβάλλει την τάξη.

Τίποτα από αυτά δεν γίνεται. Όσους συλλαμβάνει η αστυνομία, πέφτουν στα μαλακά της δικαιοσύνης. Δεν φταίει η δικαιοσύνη, τους νόμους εφαρμόζει. Νόμους που λένε ότι  όσοι τιμωρούνται με ισόβια δεσμά (δηλαδή έχουν υποπέσει σε φρικτά κακουργήματα), εκτίουν τα 3/5 της ποινής τους και μετά κάνουν βόλτες ανάμεσά μας. Όσοι κλέβουν αλλά η λεία του είναι κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ, δεν πάνε φυλακή! Άρα συλλογιζόμαστε το Σαιξπηρικό ότι κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Μετά τη στυγνή δολοφονία της κοπέλας στα Γλυκά Νερά ακούστηκαν και γράφηκαν απίστευτα πράγματα. Μέχρι κι ότι οι δολοφόνοι μπήκαν στο σπίτι επειδή η αστυνομία … φύλαγε το σπίτι του Φουρθιώτη, είπε ανοήτως ο ΣΥΡΙΖΑ. Ντροπή ρε σύντροφοι! Ντροπή! Μάλλον ξεχνάνε ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου άφησε σωρηδόν ελεύθερους αδίστακτους εγκληματίες κι ότι στις φυλακές τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές έφτασαν σε ποσοστά…. Αλία! Αλλά κι η Νέα Δημοκρατία, δεν άλλαξε κάτι μόλις εξελέγη κυβέρνηση… Έτσι;

Πρέπει να πούμε λοιπόν, ότι ειδικά μετά την εφαρμογή του νόμου Παρασκευόπουλου, η κοινωνία γέμισε με αποφυλακισμένα κι αμετανόητα καθάρματα. Κι οι πολίτες έχουν την αίσθηση ότι το κράτος δικαίου εφαρμόζεται στην Ελλάδα μόνο υπέρ των παρανόμων.  Μόλις πριν λίγο καιρό συνελήφθη διαρρήκτης  τον οποίο η ΕΛΑΣ είχε συλλάβει άλλες…102 φορές κι έκοβε ελεύθερος βόλτες μέσα στα σπίτια της Γλυφάδας!

Από την άλλη πλευρά βεβαίως, ούτε η επαναφορά της θανατικής ποινής είναι η λύση για να εκλείψουν τα άγρια ένστικτα των καθαρμάτων, όπως απαιτούν τα πλήθη του facebook ή άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Άλλωστε μια συντεταγμένη πολιτεία δεν σκοτώνει ανθρώπους όταν υπάρχουν άλλοι τρόποι προστασία της.  Κι αυτοί οι τρόποι είναι ο εξής ένας: Όταν λέμε ισόβια να εννοούμε ισόβια! Όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις προηγμένες χώρες.

Δεν διαθέτω τις γνώσεις έγκριτων νομικών, αλλά ουδέποτε κατανόησα για ποιον λόγο να τραβιέται σε πολυετείς δίκες ο άνθρωπος που μέσα στο σπίτι του αμύνθηκε παντοιοτρόπως στον κάθε εισβολέα. Ούτε μπορούμε να κάνουμε ότι κοιμόμαστε όπως μας συμβούλευε ο αλήστου μνήμης Τόσκας…  Δηλαδή τι θέλουν οι νομοπαρασκευαστές; Να κάνει … διάλογο το θύμα με τον δολοφόνο του κι αν δεν προκύψει λύση μόνο τότε ν’… αμυνθεί;

Προφανώς και δεν τάσσομαι υπέρ της οπλοφορίας ούτε καν για άμυνα. Όμως έχουμε δει το φαινόμενο να κατηγορείται για δολοφονία, άνθρωπος που μετά από πάλη με τον ληστή του απέσπασε το όπλο κι εκείνο εκπυρσοκρότησε σκοτώνοντας τον κακοποιό! Έχουμε δει συνανθρώπους μας  που αμύνθηκαν ν’ αντιμετωπίζουν κατηγορίες ακόμη και δολοφονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση; Μα τα λένε καλά οι τύποι που φτιάχνουν νόμους; Αυτό είναι τρέλα, παράνοια!

Να πω και κάτι τελευταίο: Η πλειοψηφία της κοινωνίας γράφει στα παλιότερα υποδήματά της τις κραυγές του ΚΚΕ, της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλων αναρχοαυτόνομων, «έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας»… Ναι, η πλειοψηφία της κοινωνίας θέλει και κάμερες και περιπολίες αστυνομικών. Κι αυστηρές ποινές, κυρίως εφαρμόσιμες. Όταν λέμε ισόβια, να εννοούμε ισόβια.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα