Όσα οδήγησαν το ΚΙΝΑΛ στην κρίση

42

Η διαφοροποίηση Παπανδρέου – Καστανίδη στην βουλή δεν ήταν η αιτία που έφερε το ΚΙΝΑΛ ενώπιον μιας νέας κρίσης αλλά το αποτέλεσμα διαδικασιών που είχαν ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα.

Η φωτιά σιγόκαιγε αλλά η ηγεσία του κόμματος μάλλον δεν έδωσε την απαραίτητη προσοχή. Τις προηγούμενες της Πέμπτης μέρες είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο, αφού στην αρχική διαβούλευση για τη στάση που θα κρατήσει το Κίνημα Αλλαγής μόλις τέσσερις βουλευτές είχαν συμφωνήσει να το στηρίξουν χωρίς αλλαγές.

Ακολούθησε νέα σύσκεψη εργασίας όπου ο Χάρης Καστανίδης διατήρησε τη διαφωνία του, τονίζοντας προς τους συναδέλφους του πως, παρότι όλοι βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη, οι πολιτικές και ιδεολογικές προσεγγίσεις τους παραμένουν διαφορετικές. Η ηγεσία όμως επέμεινε να συνεχίσει κρίνοντας – λάθος- πως τα μέλη της ΚΟ θα συνταχθούν στην απόφαση.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι οι παραπάνω έκρυθμες καταστάσεις εκδηλώνονται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το Κίνημα Αλλαγής εμφανώς επιδίωκε να εκμεταλλευτεί πολιτικά την περιδίνηση και κρίση που επίσης μαστίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο κατάφερε να κολλήσει τον «ιό» και το ίδιο.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr