Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των μελών του κυκλώματος που «ρήμαζε» σπίτια στον Ωρωπό.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προς διάπραξη πλείονων κακουργημάτων (διακεκριμένης κλοπής και ληστείας), ληστρική κλοπή από κοινού και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους, που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Όπως είχε ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ., η συμμορία έχοντας ως ορμητήριο την περιοχή των Νεόκτιστων Ασπροπύργου, διέπραττε συνήθως κλοπές σε σπίτια που ήταν στα ορεινά του Ωρωπού επιδεικνύοντας παράλληλα, ιδιαίτερη προτίμηση στην αφαίρεση κυνηγετικών όπλων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 30 κλοπές και απόπειρες κλοπής από σπίτια, κλοπή από όχημα καθώς και ληστρική κλοπή, στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού και συγκεκριμένα σε Αυλώνα, Μαλακάσα, Συκάμινο και Μαρκόπουλο, με το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από αυτές να ανέρχεται στα 100.000 ευρώ περίπου.

Τα στοιχεία τους δίνονται στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες :

  • ΣΑΪΝΗ Κωνσταντίνο του Μαρίνου και της Μαρίας, γεννηθέντα την 07-03-1991 στην Κόρινθο
  • ΚΑΡΔΑΚΑΡΗ Παναγιώτη του Άγγελου και της Αρετής, γεννηθέντα την 26-05-2003 στη Χαλκίδα

καθώς και για τον μη συλληφθέντα :

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Αναστάσιο του Χρήστου και της Ανθούλας, γεννηθέντα την 01/06/1994 ή  01/01/1995.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στη διερεύνηση, ανίχνευση ή δίωξη των ως άνω εγκλημάτων καθώς και στην εκτέλεση εντάλματος σύλληψης ή καταδικαστικής απόφασης του κατηγορούμενου ή καταδικασθέντος για τα ως άνω εγκλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22950-62766 και 22950-39430 του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας τεσσάρων μηνών ήτοι μέχρι την 6-8-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.