Οργιάζουν οι Τούρκοι: Στέλνουν 1.000 αστυνομικούς στον Έβρο!: Ανοίγουν και τα σύνορα με τη Συρία

44
Twitter

Τη σχετική ανακοίνωση για την αποστολή Τούρκων αστυνομικών στον Έβρο έκανε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος φαίνεται σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter να πετά με ελικόπτερο πάνω από την περιοχή.

Συνεχίζοντας την τουρκική προκλητική στάση, ο Σοϊλού επιτέθηκε τόσο στην Ελλάδα όσο και με τη Frontex, τις οποίες κατηγόρησε για επαναπροώθηση 4.900 μεταναστών στην Τουρκία, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι στη διάρκεια αυτών των επαναπροωθήσεων  τραυματίστηκαν 164 μετανάστες!

Ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε πως η Τουρκία δεν θα εμποδίζει πλέον τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όποιος θέλει να έρθει, έρχεται» και «όποιος περάσει, πέρασε».

«Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας, εμείς πλέον δεν εμποδίζουμε τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Όποιος θέλει να έρθει έρχεται, όποιος περάσει πέρασε. Η Τουρκία εδώ και εννέα χρόνια έχει αντιμετωπίσει αυτήν την ανθρωπιστική τραγωδία για την οποία σιωπά όλος ο κόσμος. Υπήρξε η κοινή δήλωση της 18ης Μαρτίου με την. Εμείς την εφαρμόσαμε. Από πέρυσι συλλάβαμε στην Αδριανούπολη περίπου 137 χιλιάδες λαθραίους μετανάστες. Επιστρέψαμε εθελοντικά 103 χιλιάδες ανθρώπους πίσω στις χώρες τους. Έριξαν πάνω στους ανθρώπους χημικά του 1978. Η ελληνική πλευρά το έκανε αυτό. Καταγγέλλω τη Frontex. Δυστυχώς η Frontex λειτουργεί ως δύναμη καταστολής. Τραυμάτισαν 164 ανθρώπους. Προσπάθησαν να επαναπροωθήσουν 4.900 άτομα. Λένε ψέματα για τις τουρκικές Αρχές. Συνεννοηθήκαμε με τις Ένοπλες δυνάμεις και στέλνουμε σε ολόκληρο τον ποταμό Έβρο 1.000 αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων, πλήρως εξοπλισμένους, για να αποτρέψουν τις επαναπροωθήσεις. Μόνο από την Αδριανούπολη πέρασαν 139.070 άτομα» ισχυρίστηκε ο Σοϊλού.

Και συνέχισε:

«Η Τουρκία θα ανοίξει τις συνοριακές πύλες της με τη Συρία για τους πρόσφυγες που κατευθύνονται προς την Ευρώπη, εκτός αν τερματισθεί η βία που συνεχίζεται εκεί. Τριάμισι εκατομμύρια άνθρωποι στην Ιντλίμπ και στα σύνορα της Τουρκίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δύσκολη κατάσταση. Οι συνεχιζόμενες απάνθρωπες ενέργειες του (συριακού) καθεστώτος εκεί θα σημάνουν το άνοιγμα των συνοριακών πυλών μας. Τελικά όλοι θα κατευθυνθούν προς την Ευρώπη», δήλωσε ο Σοϊλού προσθέτοντας πως «αυτό δεν είναι απειλή ούτε εκβιασμός».

Οι εικόνες του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών στον Έβρο 

Εικόνες με τον Τούρκο ΥΠΕΣ να βρίσκεται πάνω από τα σύνορα στον Έβρο με ελικόπτερο αναρτήθηκαν στο Twitter. Μάλιστα από τις πανοραμικές λήψεις φαίνεται πως έχει στηθεί καταυλισμός στα σύνορα για τους μετανάστες με σκηνές, πρόχειρα καταλύματα στο έδαφος και χημικές τουαλέτες.

Παράλληλα στη δημοσιότητα δόθηκαν και βίντεο με τον Σοϊλού στα σύνορα, στον Έβρο.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr