Μέλος της ομάδας διάσωσης, που συμμετέχει στην επιχείρηση εντοπισμού του αγνοούμενου Βρετανού παρουσιαστή της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, στη Σύμη Δωδεκανήσων περιέγραψε την αναζήτηση ως «αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο» και δήλωσε ότι θα μπορούσε να βρίσκεται «οπουδήποτε». Νέο υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος με την εικόνα ενός άνδρα που εκτιμάται ότι είναι ο αγνοούμενος Μάικλ Μόσλεϊ έχει στη διάθεσή του το BBC. Στα πλάνα φαίνεται ο 67χρονος να περπατά με μια ομπρέλα δίπλα στη μαρίνα του χωριού Πέδι στη Σύμη, την Τετάρτη, με κατεύθυνση προς βραχώδεις λόφους. Το έδαφος στην περιοχή εκεί περιγράφεται ως δύσβατο και επικίνδυνο. Ο Δρ Μόσλεϊ, γνωστός για τα τηλεοπτικά του προγράμματα και το podcast Just One Thing του BBC Radio 4, εξαφανίστηκε πριν από τέσσερις ημέρες στην περιοχή Πεδίου στη Σύμη –όπου βρισκόταν σε διακοπές– αφότου έφυγε με τα πόδια από παραλία.

Η ελληνική αστυνομία δήλωσε ότι ο Δρ Μόσλεϊ άφησε τη σύζυγό του στην παραλία την Τετάρτη, προτού ξεκινήσει μια βόλτα προς το κέντρο του νησιού. Το τηλέφωνό του βρέθηκε εκεί όπου έμενε με τη σύζυγό του, η οποία δήλωσε την εξαφάνισή του. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συνεχίζεται. Το νέο βίντεο δείχνει τον άνδρα σε καλή φόρμα, να περπατάει σταθερά, δήλωσε αστυνομικός στο BBC News. Αυτή πιστεύεται ότι είναι μία από τις δύο τελευταίες φορές που εμφανίστηκε προτού φύγει από το χωριό. Την ίδια ώρα οι πυροσβέστες ψάχνουν σε ακτίνα 6,5 χιλιομέτρων σε ορεινή περιοχή πάνω από θάλασσα.

Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Ένα σενάριο που εξετάζεται είναι ότι ο Δρ Μόσλεϊ θέλησε να ακολουθήσει μια πολύ μεγαλύτερη διαδρομή από ό,τι πιστευόταν αρχικά, περνώντας χιλιόμετρα εκτεθειμένης βουνοπλαγιάς. Σε δήλωσή της προς τα ΜΜΕ η Δρ Μόσλεϊ είπε πως δεν θα χάσει την ελπίδα της, ενώ σχετική έκκληση αναρτήθηκε από μια ομάδα στο Facebook, την Τετάρτη, μαζί με μια φωτογραφία του που φορούσε μπλε καπέλο, πουκάμισο πόλο και βερμούδα. Τα τέσσερα παιδιά του έχουν φτάσει στη Σύμη για να βοηθήσουν στην αναζήτηση. Η σύζυγός του Δρ Κλαιρ Μπέισλι Μόσλεϊ ψάχνει στο νησί μαζί με τους Βρετανούς φίλους της, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Σύμης.

Όλα τα περιπολικά, ιδιωτικά και εμπορικά σκάφη που βρίσκονται κοντά στο νησί αναζητούν τον αγνοούμενο παρουσιαστή, δήλωσε η ακτοφυλακή της Σύμης, ενώ η αστυνομία και η πυροσβεστική χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν σκύλο. Οι δύτες έχουν ψάξει στο νερό με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος.