Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συγκάλεσε εκτάκτως για το πρωί της Τετάρτης ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης μετά την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν σε βάρος του Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ από τα νότια παράλια της Κύπρου είναι ορατές λάμψεις που φαίνεται να σχετίζονται με την πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ. Πηγές του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσαν στο protothema.gr ότι έχουν καταγραφεί φωτεινά αντικείμενα αλλά δεν έχει γίνει κατορθωτό να διαπιστωθεί αν πρόκειται για πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν, για αντιβαλιστικούς πυραύλους της αεράμυνας του Ισραήλ. Δεν αποκλείεται ωστόσο να πρόκειται για drones που εκτελούν επιχειρήσεις από άλλες δυνάμεις.

Η Λευκωσία είναι σε επαφή με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία για να διαπιστωθεί τι δραστηριότητα υπάρχει στη περιοχή. Πάντως στη Κύπρο λαμβάνονται αυστηρά μέτρα λόγω των βρετανικών βάσεων οι οποίες δυνατόν να αποτελέσουν στόχους του Ιράν.

Παράλληλα λαμβάνονται μέτρα για υποδοχή πολιτών που εγκαταλείπουν τον Λίβανο. Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια ζητώντας την παραχώρηση μεταγωγικού αεροσκάφους της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ώστε να απεγκλωβιστούν Κύπριοι υπήκοοι από τον Λίβανο. Το αίτημα έγινε αμέσως δεκτό.