Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία για να εντοπίσουν το βαθυσκάφος «Titan» και τους πέντε επιβαίνοντες σε αυτό που εξαφανίστηκαν κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού στον Ατλαντικό Ωκεανό

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τα αποθέματα οξυγόνου επρόκειτο να εξαντληθούν κάποια στιγμή γύρω στις 14:00 της Πέμπτης. Ωστόσο, οι διασώστες εξέφραζαν την ελπίδα ότι οι πέντε εγκλωβισμένοι επιβάτες θα μπορούσαν να κερδίσουν ακόμα λίγες ώρες κάνοντας σωστή διαχείριση του αέρα. 

«Συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε σε ιδιαιτέρως σύνθετες περιπτώσεις ότι η θέληση για ζωή των ανθρώπων πρέπει να ληφθεί επίσης πραγματικά υπ' όψιν. Και, κατά συνέπεια, συνεχίζουμε τις έρευνες και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες διάσωσης», δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης, υποναύαρχος Τζο Μάουτζερ, στο NBC. 

Η πολυεθνική ομάδα έρευνας και διάσωσης – που επιχειρεί με τα πλέον υπερσύγχρονα μέσα σε μία έκταση 14.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στα νερά του Ατλαντικού συνεχίζει την έρευνα, ενώ στην περιοχή σπεύδουν ακόμη περισσότεροι διασώστες και πλωτά μέσα.

Υπενθυμίζεται ότι το βαθυσκάφος «Titan», μήκους 6,7 μέτρων, που ανήκει στην εταιρεία OceanGate Expeditions με έδρα τις ΗΠΑ, ξεκίνησε την κάθοδό του προς το ναυάγιο του Τιτανικού στις 08:00 της Κυριακής (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας). Έχασε επαφή με το πλοίο υποστήριξης από το οποίο αποκολλήθηκε έπειτα από περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, δηλαδή λίγα λεπτά προτού φτάσει στο διάσημο ναυάγιο, σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Ατλαντικού. Όταν ξεκίνησε το υποβρύχιο Titan διέθετε οξυγόνο για 96 ώρες.