Την Παρασκευή με το που έγινε γνωστή η εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο «σκάνδαλο του Κατάρ» ο Ν. Ανδρουλάκης, με μια λιτή ανακοίνωση, έκανε γνωστό πως τη διαγράφει από το ΠΑΣΟΚ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Εκανε δηλαδή το αυτονόητο, έστω κι αν οι εξελίξεις τον ανάγκασαν να το πράξει. Λίγες ώρες όμως αργότερα έκανε τα… ακατανόητα.
Σε συνέντευξη που έσπευσε να δώσει σε πρωινή εκπομπή τα έκανε μαντάρα με κάτι δηλώσεις για δήθεν «σχέση» της Καϊλή με τη ΝΔ.

Αν δεν μας απατά η μνήμη μας, η κυρία Καϊλή ήταν κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ: εκλεγμένη (δις) ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου από τον περασμένο Γενάρη.

Αν δεν μας απατά η μνήμη μας, ήταν τότε που ο Ανδρουλάκης έγραφε σε tweet του: «Συγχαρητήρια @Eva Kaili για την εκλογή σου! Για πρώτη φορά από το 2014 το Κίνημά μας θα έχει αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα!»

Κατανοητή η προσπάθεια Ανδρουλάκη να βγει το κόμμα του από το κάδρο του σκανδάλου, αλλά με… κρύα ανέκδοτα μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα πετυχαίνει.

Η σπουδή δε του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να πείσει ότι η Καϊλή ήταν σε «άλλο κόμμα» και η πρεμούρα του να πείσει ότι είχε πάρει από τον Αύγουστο την απόφαση να την κόψει από τα ψηφοδέλτια δεν πείθουν.

Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι η κυρία Καϊλή ήταν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, σε «νόμιμη επισύνδεση» από τις βελγικές αρχές εδώ και πολλούς μήνες. Αραγε, ο Ν. Ανδρουλάκης έχει και σήμερα την ίδια άποψη για τις νόμιμες επισυνδέσεις, τις οποίες έχει εργαλειοποιήσει και συνάμα δαιμονοποιήσει; Γιατί, τέλος, αρνείται πεισματικά να πάει στις ελληνικές αρχές και να ενημερωθεί για τον λόγο της δικής του νόμιμης επισύνδεσης;