Μετά τις αποκαλύψεις για τους πλειστηριασμούς που έκανε η κυβέρνηση του , ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια νέα kolotoumpa και επιβεβαίωσε πως και επί ΣΥΡΙΖΑ γινόντουσαν, αλλά δεν ήταν για ευάλωτους παρά μόνο για… κακοπληρωτές. Υποστήριξε πως 25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι πολλοί, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν θα τους απαγορεύσει όταν γίνει κυβέρνηση.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ γινόντουσαν πλειστηριασμοί υποστηρίζοντας όμως ότι δεν αφορούσε ευάλωτα νοικοκυριά αλλά κακοπληρωτές προσθέτοντας πως προστατεύθηκε η πρώτη κατοικία την ώρα που και πρώην στελέχη του κόμματός του, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επισημαίνουν ακριβώς το αντίθετο κάνοντας αναφορές σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Ταυτόχρονα έβαλε στην άκρη την σεισάχθεια και αποκάλυψε πως αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απαγορεύσει στα Funds να κάνουν πλειστηριασμούς διότι αυτό δεν μπορεί να ισχύσει σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Είπε όμως ότι δεν είναι δυνατόν να ζητούν να εισπράξουν το 100% των ποσών που έχουν δανειστεί οι πολίτες την ώρα που έχουν αγοράσει τα δάνεια σε ποσά που αγγίζουν το 15% της αξίας τους.
Μάλιστα ανέφερε ότι πρέπει τα Funds να έχουν έναν περιθώριο κέρδους αλλά να υπάρχει μια διαπραγμάτευση με βάση την προστασία της πρώτης κατοικίας, αποφεύγοντας όμως να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το νόμο που ο ίδιος έφερε στη χώρα δίνοντάς τους τη δυνατότητα εξαγοράς μαζικά δανείων από τις τράπεζες.
Ως προς τον αριθμό των πλειστηριασμών επί ΣΥΡΙΖΑ και στην αναφορά του Αντώνη Σρόιτερ για 25.000 είπε ότι δεν είναι πολλοί με τον δημοσιογράφο να του επισημαίνει ότι ο αριθμός αφορά μόνο τους ηλεκτρονικούς χωρίς να εισπράξει κάποια απάντηση…
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στα όσα τάζει δηλώνοντας πως το πρόγραμμά του είναι κοστολογημένο σημείο σημείο, χωρίς να αναφέρει όμως το κόστος αυτών των σημείων ενώ μίλησε για μόνιμη 13η σύνταξη που είχε θεσμοθετήσει ως πρωθυπουργός κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού επί της ουσίας ήταν ένα βοήθημα που δόθηκε πριν τις εκλογές του 2019 και εν συνεχεία μπροστά στην επερχόμενη ήττα νομοθετήθηκε.
Κατήγγειλε (!) την επιδοματική πολιτική, μίλησε για την ανάγκη ανάπτυξης και είπε πως «δεν μπορεί να αναπτυχθεί μια κοινωνία με επιδόματα» χωρίς να αποσαφηνίσει αν στην περίπτωση εκλογής του σταματήσει τα έκτακτα βοηθήματα που η κυβέρνηση θεσμοθέτησε εξ αιτίας των απανωτών κρίσεων που έπληξαν την κοινωνική συνοχή.