Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης κρίθηκε σήμερα (7/8) ο τελικός ποδοσφαίρου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξενούνται στο Τόκιο. Η Βραζιλία επικράτησε της Ισπανίας με 2-1 (κ.δ. 1-1) και πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Αφήνοντας τους Ίβηρες με γλυκόπικρη γεύση. Αφενός ικανοποίηση για την προσπάθεια και το ασημένιο, αφετέρου απογοήτευση για την απώλεια της πρωτιάς.

Όλα κρίθηκαν στο 108′, όταν ο Μάλκομ -που είχε μπει ως αλλαγή στην έναρξη του επιπλέον χρόνου- νίκησε τον Σιμόν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ήταν μια εξαιρετική αναμέτρηση με θέαμα και έντονα συναισθήματα. Στο 38′ ο Ρισάρλισον αστόχησε από την άσπρη βούλα. Όμως στο 45’+2′ ο Ματέους Κούνια έδωσε το προβάδισμα στη σελεσάο.

Στο 61′ ο Ογιαρθάμπαλ ισοφάρισε σε 1-1 για τους Ισπανούς που «άγγιξαν» τη νίκη πρόκριση στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Όμως το σουτ από τον Χιλ εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Και στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης -μετά από πάσα τους αειθαλούς (38 ετών) Ντάνι Άλβες– ο Μάλκομ… μοίρασε τα μετάλλια.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Σάντος, Άλβες, Νίνο, Κάρλος, Αράνα, Λουίζ, Γκιμαράες, Άντονι (112′ Μενίνο), Κούνια (91′ Μάλκομ), Κλαουντίνιο (106′ Ρέινιερ), Ρισάρλιζον (114′ Παουλίνιο)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Ό. Χιλ (91′ Μιράντα), Γκαρθία, Τόρες, Κουκουρέγια (91′ Βαγέχο), Μερίνο (46′ Σολέρ), Θουμπιμέντι (112′ Μοκαγιόλα), Πέδρι, Ασένσιο (46′ Μπ. Χιλ), Οϊαρθάμπαλ (104′ Μιρ), Όλμο