Ολοκληρώθηκε η διεθνής έκθεση άμυνας και ασφάλειας DEFEA 2023, η οποία διοργανώθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. 

Την τελευταία ημέρα, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επισκέψεις, διακρατικές επαφές και συνομιλίες που αποσκοπούν να θέσουν τις βάσεις μελλοντικών βιομηχανικών συνεργασιών. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου επισκέφτηκε την έκθεση, περιόδευσε τα περίπτερα και κατέληξε στον χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου είχε σημαντικές επαφές και συνομιλίες. 

Επισκέψεις σε όλα τα περίπτερα της εκθέσεως πραγματοποίησε και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος 'Αγγελος Χουδελούδης συνοδευόμενος από τους επιτελείς του. Ο αρχηγός ΓΕΣ ενημερώθηκε ιδιαιτέρως για τις προτάσεις των βιομηχανιών που κατασκευάζουν συστήματα για τον Στρατό Ξηράς, μεταξύ αυτών και τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τα οποία θα αποτελέσουν το επόμενο βήμα για την ενίσχυση των χερσαίων δυνάμεων. 

Επιτελείς και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων επισκέφθηκαν για ενημέρωση τους εκθέτες της DEFEA 2023, ενώ έγιναν επαφές μεταξύ βιομηχανιών με σκοπό την αλληλοενημέρωση και τη διερεύνηση δυνατοτήτων για συμπαραγωγές και από κοινού ανάπτυξη προγραμμάτων. 

Οι μηχανισμοί μεταφοράς τεχνολογίας και ιδιαιτέρως οι συνέργειες μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών και αυτών του πολιτικού τομέα ήταν το θέμα ενημερωτικής εκδήλωσης, ενώ οι ρομποτικές εφαρμογές στις προσπάθειες πυρόσβεσης καθώς και οι επιπτώσεις των καταστροφών στο περιβάλλον και την οικονομία απασχόλησαν άλλη ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα της έκθεσης. 

Σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση με την οποία έκλεισε η DEFEA Academy συζητήθηκαν πρωτοποριακά συστήματα για την επιτήρηση και τη διαχείριση συνόρων