Τα επιχειρηματικά πλάνα της Hellenic Seaplanes για την Πελοπόννησο και την Καλαμάτα είναι σταθερά αναπτυσσόμενα εδώ και πολύ καιρό και πλέον παίρνουν μορφή με την κατασκευή των χερσαίων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου Καλαμάτας και συγκεκριμένα την τοποθέτηση του σταθμού επιβατών στο μεσσηνιακό λιμάνι

Το πρώτο βήμα που ολοκληρώθηκε περιελάβανε την τοποθέτηση του κτιρίου εξυπηρέτησης επιβατών του υδατοδρομίου στον εσωτερικό λιμένα. Ο σταθμός εξυπηρέτησης επιβατών υδροπλάνου προβλέπεται να εξυπηρετεί ταξιδιώτες όλον τον χρόνο, καθώς μέσα σε αυτόν θα μπορούν: 

- να κάνουν επιτόπου έκδοση νέων εισιτηρίων, 
- να τσεκάρουν τα εισιτήρια πριν την πτήση τους,
- να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι πριν το ταξίδι τους,
- να παραμένουν στην αίθουσα αναμονής μέχρι να ξεκινήσει η πτήση τους. 

Η συνέχεια περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των υδάτινων εγκαταστάσεων με την τοποθέτηση της πλωτής προβλήτας πρόσδεσης όπου θα γίνεται η επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών. 

Στόχος είναι σύντομα το δίκτυο υδατοδρομίων Πελοποννήσου με τα υδατοδρόμια Πάτρας, Κυλλήνης, Καλαμάτας, Ερμιονίδας, Μονεμβασιάς, Ναυπλίου, Νέας Κίου και Γυθείου να είναι βιώσιμο σύντομα και σε πλήρη λειτουργία. 

Το νέο μέσο της Μεσσηνίας έρχεται να συμπληρώσει το υφιστάμενο δίκτυο διασύνδεσης της πόλης, με την Καλαμάτα να αναπτύσσεται ραγδαία ως τουριστικός προορισμός και να δημιουργεί νέες επιλογές μετακίνησης καθώς να δημιουργεί νέα προϊόντα στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα. 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος είπε ότι «βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να δούμε τα πρώτα υδροπλάνα να πετούν στην πόλη μας, στο λιμάνι της Καλαμάτας. Τις επόμενες εβδομάδες όπως έχω μιλήσει με τον υπεύθυνο της Hellenic Seaplanes θα έρθει και η πλατφόρμα και θεωρούμε μέσα στο Φεβρουάριο-Μάρτιο θα δούμε τα πρώτα υδροπλάνα να προσγειώνονται στην περιοχή μας». 

Σε δηλώσεις του από το λιμάνι της Καλαμάτας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νικόλας Χαραλάμπους τόνισε: «Η Hellenic Seaplanes ετοιμάζεται να ανοίξει φτερά με τα υδροπλάνα της πάνω από την Ελλάδα και οι θετικές εξελίξεις που φέρνει η ολοκλήρωση των χερσαίων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου στην Καλαμάτα συμπληρώνει το παζλ του Πελοποννησιακού δικτύου. Ο τομέας της αεροπορικής διασύνδεσης με υδροπλάνα έχει φτάσει στο σημείο εκκίνησης και σύντομα οι επιβάτες θα πετάνε από λιμάνι σε λιμάνι απολαμβάνοντας μια καινούργια εμπειρία γρήγορης και καλύτερης μετακίνησης σε νησιά, παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές». 

Έτοιμο και το ψηφιακό προφίλ του υδατοδρομίου Καλαμάτας 

Όντας μια σύγχρονη υποδομή, μαζί με τις κατασκευές στο καλαματιανό λιμάνι δημιουργείται και η ψηφιακή ταυτότητα του έργου και η επίσημη σελίδα του υδατοδρομίου είναι γεγονός.
Η ηλεκτρονική σελίδα του υδατοδρομίου Καλαμάτας είναι πλέον διαθέσιμη στο κοινό, παρέχοντας όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται το επιβατικό κοινό για να ενημερωθεί για το προφίλ του έργου, τις εγκαταστάσεις, τις παροχές του και τα εν δυνάμει δρομολόγια και πτήσεις των υδροπλάνων από/προς αυτό.
Η ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη μέσω του www.hellenic-waterairports.com, την ενημερωτική πλατφόρμα του δικτύου υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes στην Ελλάδα.