Το ενδιαφέρον των Ολλανδών επισκεπτών για μη τουριστικούς προορισμούς και εκτός υψηλής περιόδου ταξίδια σε περιοχές με θάλασσα διαπιστώθηκε κατά την παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην τουριστική έκθεση «Vacantiebeurs» της Ουτρέχτης. Όπως γνωστοποίησε η Περιφέρεια, το ενδιαφέρον των Ολλανδών επισκεπτών επικεντρώθηκε ειδικότερα σε δραστηριότητες στη φύση, τη γαστρονομία, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη θάλασσα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης τα στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν b2b συναντήσεις με δημοσιογράφους και επαγγελματίες του τουρισμού με αυξημένο ενδιαφέρον για το φυσικό πλούτο της περιοχής. Παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έγινε παρουσίαση των ποικίλων δραστηριοτήτων που έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ο κάθε επισκέπτης της κεντρικής Μακεδονίας.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος σημείωσε ότι «η ολλανδική αγορά ενδιαφέρεται για την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας» και ανέφερε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.