«Εργαζόμαστε εντατικά με λεπτομερές σχέδιο για να θέσουμε ισχυρά θεμέλια για το αύριο του ελληνικού τουρισμού, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε σήμερα τις συνθήκες για ένα νέο κύκλο ανάπτυξης με όραμα και στόχο τη βιωσιμότητα αλλά και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής» επισήμανε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη στο 5ο συνέδριο «Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση». 

Η υπουργός εστίασε στη νέα εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, που όπως εξήγησε, περιλαμβάνει πολιτικές που ενισχύουν την βιώσιμη ανάπτυξη των προορισμών προωθούν την καινοτομία τη διαφοροποίηση. Εστίασε επίσης στη μεγάλη ευκαιρία που θα δώσουν στον ελληνικό τουρισμό οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, στο πλαίσιο του οποίου έχουν σχεδιαστεί έργα υποδομών, όπως είναι η αναβάθμιση τουριστικών λιμένων και εγκαταστάσεων ορεινού τουρισμού αλλά και δράσεις που ενισχύουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε για την προσπάθειά της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα είναι φιλικό προς τις επενδύσεις και επισήμανε ότι ο τουριστικός τομέας είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστής στην προσέλκυσή τους. 

Στόχος του υπουργείου, είπε, είναι η εδραίωση της Ελλάδας ως ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμό που θα διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα  των υπηρεσιών του αλλά και των αυθεντικών εμπειριών που θα προσφέρει.