Με στόχο την ενίσχυση των τουριστικών ροών και την αύξηση του μεριδίου αγοράς από τις ΗΠΑ και τον Καναδά ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψη της στη Νέα Υόρκη η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη. Η υπουργός συναντήθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη σημαντικών αμερικανικών ταξιδιωτικών οργανισμών, στελέχη αεροπορικών εταιρειών και μέλη της ελληνικής ομογένειας. 

H κ. Κεφαλογιάννη είχε ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον Μatt Goldberg, CEO του TripAdvisor Ματ Γκόλντμπεργκ. Συζητήθηκε η πιθανότητα διεύρυνσης της συνεργασίας της εταιρείας με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ -κάτι που θα για πρώτη φορά με ευρωπαϊκή χώρα- εστιάζοντας σε προωθητικές ενέργειες που θα συμβάλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας και θα στοχεύουν σε ταξιδιώτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. 

Η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε συνάντηση εργασίας με την εκτελεστική διευθύντρια του ομίλου JPMorgan Chase & Co Τζένιφερ Γουίλσον - Μπούτιγκιγκ, με σκοπό την έναρξη συνεργασίας η οποία θα έχει ειδική στόχευση σε κοινό υψηλής ταξιδιωτικής δαπάνης. Στη συνέχεια, η υπουργός και οι συνεργάτες της συναντήθηκαν με τον περιφερειακό διευθυντή πωλήσεων της αεροπορικής εταιρείας Emirates για τις ΗΠΑ και τον Καναδά, Μάθιου Τζόουνς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η αυξημένη πληρότητα της απευθείας σύνδεσης μεταξύ Νέας Υόρκης και Αθήνας, ειδικότερα κατά την περίοδο εκτός αιχμής, και συμφωνήθηκε η έναρξη συζητήσεων για το ενδεχόμενο σύνδεσης της Αθήνας με πόλη της δυτικής ακτής των ΗΠΑ. 

Οι προοπτικές επέκτασης της συνεργασίας, με την υλοποίηση πολύμηνου στρατηγικού προωθητικού προγράμματος, συζητήθηκαν με τον Πίτερ Βλίτας, αντιπρόεδρο του ομίλου Internova Travel Group, ο οποίος αντιπροσωπεύει περισσότερους από 100.000 ταξιδιωτικούς συμβούλους παγκοσμίως.  Στη συνάντηση με τον Σον Μέρφι, αντιπρόεδρο του ομίλου ταξιδιωτικών συμβούλων για τουρισμό πολυτελείας Virtuoso, διερευνήθηκε η προοπτική επέκτασης της συνεργασίας με τον ΕΟΤ, με σκοπό την στοχευμένη προώθηση σε κοινό υψηλής ταξιδιωτικής δαπάνης και για τις περιόδους εκτός τουριστικής αιχμής. Η Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθη και με τον διευθυντή για την παγκόσμια καμπάνια της Airbnb, Τέο Γεντίνσκι. 

Η υπουργός συζήτησε με τον πρόεδρο του World Travel and Tourism Council (WTTC) Γκρεγκ Ο' Χάρα για τις τελευταίες εξελίξεις στη διεθνή τουριστική αγορά και την προοπτική διοργάνωσης παγκόσμιου συνεδρίου του οργανισμού στη χώρα μας, Η κ. Κεφαλογιάννη παραχώρησε συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο του δικτύου Bloomberg καθώς και στον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του σταθμού WABC Radio, Τζον Κατσιματίδη. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην καθιέρωση της Ελλάδας ως διακεκριμένου τουριστικού προορισμού στη συνείδηση του αμερικανικού κοινού, και προσκάλεσε τους ακροατές να επισκεφτούν την χώρα μας με μια από τις απευθείας πτήσεις από την ερχόμενη άνοιξη, ώστε να βιώσουν τις μοναδικές αυθεντικές εμπειρίες που μπορεί προσφέρει η Ελλάδα όλο τον χρόνο. 

Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά, πραγματοποιούνται 11 απευθείας καθημερινές πτήσεις από έξι αμερικανικές πόλεις καθώς και δύο νέα δρομολόγια, Σικάγο - Αθήνα και Νέα Υόρκη - Αθήνα, από τις εταιρείες United Airlines και Norse Atlantic αντίστοιχα, ενώ το πτητικό πρόγραμμα των εταιρειών United Airlines, Delta Airlines και American Airlines ξεκινά τον Μάρτιο και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η υπουργός παρευρέθηκε επίσης σε δεξίωση που παρέθεσε στο Γενικό Προξενείο ο γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, κατά την οποία συναντήθηκε με μέλη της ελληνικής ομογένειας, και τα οποία ευχαρίστησε για την αμέριστη συμπαράσταση και συμβολή τους στην προώθηση των δεσμών μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Επισήμανε, τέλος, τη σημασία της επιστολικής ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού. 

Τέλος, η υπουργός Τουρισμού είχε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να μιλήσει στην ειδική τελετή του φημισμένου διεθνώς πανεπιστημίου Columbia για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, μίας ημέρας, όπως τόνισε, με ξεχωριστή σημασία για την Ελλάδα και για τις ελληνικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Όπως σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη, «οι προοπτικές διεύρυνσης των συνεργασιών με τις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά γεννούν αισιοδοξία για το μέλλον, για την πρόοδο του ελληνικού τουρισμού και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα των επαφών που πραγματοποιήσαμε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στην Νέα Υόρκη. Μέσα από εξαιρετικά εποικοδομητικές συναντήσεις, αναδείχθηκε η προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των ταξιδιωτικών ροών προς την Ελλάδα, αλλά και το αυξημένο ενδιαφέρον του αμερικανικού κοινού για ελληνικούς προορισμούς και για τα ειδικά χαρακτηριστικά της τουριστικής προσφορά της χώρας μας».