Τονίζοντας ότι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα λαμβάνει αποφάσεις για την πορεία της χώρας  αποτελεί τη βάση της σταθερότητας ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ότι μια κυβέρνηση ηττημένων θα αποτελεί «καταστρατήγηση της λαϊκής εντολής»

«Θα είναι μια κυβέρνηση που θα έχει την ετικέτα της συνεργασίας, άλλα τη συνταγή της παραλυσίας» επισήμανε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε ένα θετικό αποτέλεσμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της χώρας.

Ο Γιάννης Οικονόμου επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του πρωθυπουργού αναφορικά με το ζήτημα της κυβέρνηση ηττημένων τόνισε ότι στη περίπτωση που επιχειρηθεί κάτι τέτοιο ουσιαστικά τα κόμματα που θα εμπλακούν θα έχουν γυρίσει την πλάτη στους ίδιους τους ψηφοφόρους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός έχει σημειώσει ότι οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα πως δεν θα δεχθεί να σχηματιστεί μια κυβέρνηση ηττημένων δεν πείθουν κανέναν. Αλλωστε πρέπει να επισημανθεί ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχουν ταχθεί κατά ενός τέτοιου ενδεχομένου και αρκούνται στο να υποστηρίζουν πως δεν θα δεχθούν συνεργασία με το ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι «έχουμε μπροστά μας εκλογές στις 21 Μαΐου, αυτές βλέπουμε μπροστά μας. Σε αυτές τις εκλογές ζητάμε ένα αποτέλεσμα που θα παίξει καθοριστικό ρόλο, ώστε σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής να μπορεί να προκύψει σταθερή, αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα παίρνει γρήγορα και αποτελεσματικά αποφάσεις,»

Τόνισε ότι σχήματα με την ετικέτα της συνεργασίας μπορεί να είναι συνταγή παραλυσίας με ατελείωτα παζάρια καθώς και ότι στον αντίποδα αυτοδύναμες κυβερνήσεις μπορούν να εγγυηθούν την καλύτερη προοπτική της χώρας σημείωσε.

Εκείνοι που πιστεύουν στις συνεργασίες τι ακριβώς λένε; διερωτήθηκε ο κ. Οικονόμου. «Οι μεν ντρέπονται ότι σε αυτό  θα περιλαμβάνουν Βαρουφάκη, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι δε ντρέπονται να πουν ποιος θα είναι πρωθυπουργός… Αν βγάλετε εσείς άκρη πείτε το μου να βγάλω κι εγώ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε δηλώνοντας πως εκτός από το πολιτικό διακύβευμα, υπάρχει  και εκλογικό διακύβευμα:

– Πρώτον, ποιος θα είναι πρώτος;

– δεύτερον, ποια η διαφορά;

– τρίτον, είναι καθοριστική η ψήφος των πολιτών για να περιοριστεί η πιθανότητα κυβέρνησης ηττημένων…

Χαρακτήρισε ως σημαντική την 21η Μαΐου τη ημέρα δηλαδή που θα διεξαχθούν οι εκλογές με την απλή αναλογική αφού θα δείξουν το δρόμο για το ποιο κόμμα θα κυβερνήσει και ποιος θα ηγηθεί της χώρας.

Πάντως ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ είναι πυλώνας σταθερότητας, τονίζοντας πως «δεν είναι σκοπός μας να κυνηγούμε ατέρμονες εκλογικές διαδικασίες» και ως εκ τούτου «αν οι πολίτες πουν κάτι διαφορετικό σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, είμαστε εκεί, να ζυγίσουμε την απόφαση τους αυτή»

Τέλος αναφέρθηκε στο κόμμα Κασιδιάρη, υπογραμμίζοντας πως  «υπάρχει επαρκές πλαίσιο, και αν χρειαστεί συμπληρωματική ρύθμιση, εδώ είμαστε» καταλήγοντας ότι: «Είμαστε σε εγρήγορση μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη,  τη Μεγάλη Τέταρτη, οπότε κλείνει η Βουλή»