Σκληρή απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συνεχίζει, και από το εξωτερικό, τη δυσφήμηση της Ελλάδας, δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο.

Στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ” μια προοδευτική διακυβέρνηση”, που θα επαναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, στην Ελλάδα τους κανόνες του κράτους δικαίου και θα αφήσει πίσω τις πελατειακές πρακτικές της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας, όπως είπε.

“Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει κατά γράμμα όσα έκανε και το 2014. Περιφέρεται ανά την Ευρώπη, συκοφαντώντας και δυσφημώντας την Πατρίδα του, κινούμενος από προσωπικό μένος για τον Πρωθυπουργό και εργαλειοποιώντας τα πάντα στο όνομα των εντυπώσεων στο φανατικό του κοινό”, σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου.

Και συνέχισε, παραθέτοντας την πραγματικότητα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κρύψει: “Η εικόνα της Ελλάδας όμως και η αντίληψη της διεθνούς κοινής γνώμης έχει αλλάξει πια. Από την απόλυτη ανυποληψία του 2015-2019, η Ελλάδα του 2023 εκτιμάται διεθνώς, ως παράγοντας σταθερότητας, σε κάθε επίπεδο, και ως χώρα που συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν όλες οι μεγάλες παγκόσμιες κρίσεις”.

” Η επιτυχία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο διεθνές προσκήνιο μεταφράζεται σε επενδύσεις και γεωστρατηγική ισχύ, με άμεσο όφελος για τους Έλληνες πολίτες. Η Ελλάδα πάει μπροστά, δυνατά και σταθερά”, καταλήγει ο Γιάννης Οικονόμου στη δήλωσή του.

Αδιόρθωτος

Όπως δείχνουν και οι δηλώσεις του, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει παραιτηθεί απ΄το “όνειρο” – που κατέληξε σε εφιάλτης για την κοινωνία – του 2015 να… αλλάξει την Ευρώπη. «Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι μια τέτοια μάχη, ανάμεσα στην πρόοδο και στη συντήρηση. Και η αλλαγή που θα έρθει στην Ελλάδα θα είναι μια σημαντική εξέλιξη για όλη την Ευρώπη», είπε στη συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο.

Αναφορικά δε με τις ευρωπαϊκές πολιτικές εξελίξεις, έκανε λόγο για “ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, τόσο σε κάθε χώρα ξεχωριστά όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία η δεξιά συνεργάζεται σε κάποιες χώρες με την ακροδεξιά και αυτό αποτελεί μια μεγάλη απειλή για την Ευρώπη». Ο ίδιος βέβαια, σχεδιάζει για τη χώρα, εφόσον του βγουν τα κουκιά, πολιτική τερατογένεση  με πρωθυπουργό τον ίδιον, υπουργό Οικονομικών πάλι τον Βαρουφάκη, ενδεχομένως κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Αντώναρο, όπως είπε σήμερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.