“Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα για το νομοσχέδιο «Νέοι ορίζοντες για τα ΑΕΙ», που προωθεί η Κυβέρνηση, μυρίζει έντονα ναφθαλίνη”, τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου σε δήλωσή του, με αφορμή σχετική ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην οποία ισχυρίστηκε ότι “επιχειρείται επίθεση απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο”.

Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου:

“Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα για το νομοσχέδιο «Νέοι ορίζοντες για τα ΑΕΙ», που προωθεί η Κυβέρνηση, μυρίζει έντονα ναφθαλίνη. Οι ιδέες του κ. Τσίπρα και το πολιτικό του λεξιλόγιο αφορούν το παρωχημένο παρελθόν και δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες της νεολαίας και των πανεπιστημιακών στο 2022.

Ο κ. Τσίπρας είναι η προσωποποίηση της πιο ακραίας οπισθοδρόμησης και αντιδραστικότητας, υπερασπιζόμενος όλα όσα απαιτεί η κοινωνία να αλλάξουν δραστικά. Υπερασπίζεται τη βαριοπούλα και την ανομία. Η Κυβέρνηση υπερασπίζεται τη γνώση, την έρευνα, την ακαδημαϊκότητα, την προκοπή των ΑΕΙ και της νεολαίας.

Όσον αφορά δε το χρόνο εισαγωγής του νομοσχεδίου, η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα αποδεικνύει το τεκτονικό ρήγμα που μας χωρίζει. Αυτός θεωρεί ότι σε περιβάλλον τεράστιων κρίσεων και προκλήσεων λύση είναι η αδράνεια. Εμείς, αντίθετα, δίνουμε λύσεις με πράξεις και έργα, που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα δραστικά και ανοίγουν νέες προοπτικές για την πατρίδα και την κοινωνία”.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα  ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το νομοσχέδιο «Νέοι ορίζοντες για τα ΑΕΙ» που διοργανώνει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, έκανε ελόγο για προσπάθεια υποβάθμισης του δημόσιου πανεπιστημίου. “Επιχειρείται επίθεση απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο που έχει ως βασικό όχημα την κατάργηση των δημοκρατικών του δομών και τη μετάλλαξη του ακαδημαϊκού και αντιπροσωπευτικού Πανεπιστημίου σε ένα Πανεπιστήμιο που προσομοιάζει σε ιδιωτική εταιρεία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.