Ηχηρή και τεκμηριωμένη απάντηση στα όσα υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στην Ελευσίνα περί αποκατάστασης αδικιών που δήθεν κάνει η κυβέρνηση και στη στήριξη της μεσαίας τάξης που υποτίθεται ότι θα φέρει “ξανά” σαν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η «προοδευτική» κυβέρνηση του κ. Τσίπρα μεταφράζεται σε εκ νέου φορολογική εξόντωση των πολιτών, όπως σαφώς προανήγγειλε ο κ. Δραγασάκης πριν από λίγες μόλις ημέρες», τόνισε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

«Μεταφράζεται στην επαναφορά του χάους στο μεταναστευτικό, όπως πιστοποιείται και από την προσπάθεια του κ. Παπαδημούλη να παρεμποδίσει, μέσω ΕΕ, την επέκταση του φράχτη στον Έβρο.

Μεταφράζεται σε θεσμική ασέβεια, όταν ο κ. Τσίπρας έχει δίπλα του δύο αμετάκλητα καταδικασμένους από την Δικαιοσύνη πρώην υπουργούς του»

«Η Ελλάδα του 2023 είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη του 2015-19, από κάθε άποψη. Η Ελλάδα βαδίζει μπροστά και οι πολίτες δεν γυρίζουν το βλέμμα τους στο επαχθές παρελθόν» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Νωρίτερα μιλώντας σε συγκέντρωση με πολίτες στο Εμπορικό Κέντρο της Ελευσίνας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η στρατηγική των αντιπάλων είναι ότι «όλοι το ίδιο είναι, δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα».

«Ε λοιπόν όχι, δεν είμαστε όλοι το ίδιο, εμείς έχουμε καθαρό μέτωπο και καθαρά χέρια, και ναι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα», σημείωσε, για να τονίσει απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες του «ευρύτερου προοδευτικού τόξου» ότι «στις 22 Μαίου μπορούμε και πρέπει να έχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων».

Τόνισε ότι «νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα δίκαιο, ασφαλές, αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Σχολίασε ότι αντίθετα με ό,τι λένε «κάποια παπαγαλάκια» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει για να βάλει φόρους, «θα έρθουμε όχι για να αυξήσουμε φόρους, αλλά να αποκαταστήσουμε αδικίες, να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας, να στηρίξουμε και να ελαφρύνουμε τη μεσαία τάξη».