Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσε το νέο σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του οποίου επιχειρεί να πείσει τους νέους πως δεν μπορούν να έχουν φοιτητική ζωή επειδή η αστυνομία μπαίνει στα πανεπιστήμια και… δέρνει.

«Αλήθεια τώρα; Ο κ. Τσίπρας ειλικρινά νομίζει πως το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό οποιουδήποτε ανθρώπου για τα Πανεπιστήμιά μας είναι ότι η «αστυνομία μπαίνει και δέρνει»;» σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου προσθέτοντας: «Πόσο ανεύθυνος, πόσο ξύλινος, πόσο αλλού».

«Τα Πανεπιστήμιά μας είναι χώρος γνώσης και έρευνας. Είναι δρόμος προσωπικής και κοινωνικής εξέλιξης, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες προκοπής για όλους» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να καταλήξει υπογραμμίζοντας ότι αυτό ισχύει «για όλους, εκτός από τις συμμορίες με τις βαριοπούλες, οι οποίες σπάζουν βιβλιοθήκες και χρησιμοποιούν τις φοιτητικές εστίες σαν γιάφκες»

Το νέο σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ που ανάρτησε στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει πως οι νέοι δεν μπορούν να έχουν τη φοιτητική ζωή που θέλουν λόγω  της αστυνομίας. Και του ξύλου που αυτή ρίχνει, κατά Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, στους χώρους των πανεπιστημίων.

Πέραν του φαιδρού του θέματος και του αισχρού ψέματος το θέμα είναι πως με το σποτάκι αυτό ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν τους φοιτητές ως… χαζοχαρούμενος. Και ότι δεν μπορούν να μπουν στη σχολή των ονείρων τους εξ αιτίας της κακής κυβέρνησης που έβαλε όριο προκειμένου  να καταστεί εφικτή η εισαγωγή σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Η άποψη που έχει για τους νέους η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της είναι το λιγότερο υποτιμητική όπως φαίνεται και στο σχετικό σποτάκι: