«Οι θέσεις του κ. Βαρουφάκη είναι γνωστές. Αμετανόητες και εξαιρετικά επικίνδυνες για το μέλλον της κοινωνίας και της χώρας. Αναδεικνύεται πεντακάθαρα πως αυτή τη στιγμή στο τραπέζι υπάρχει μία ουσιαστική και βιώσιμη πρόταση διακυβέρνησης για την ελληνική κοινωνία. Μπροστά στην κάλπη της 21η Μαΐου μία είναι η ρεαλιστική πρόταση: Η ΝΔ, με ένα δυνατό ποσοστό που σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής θα οδηγήσει σε μία σταθερή, αυτοδύναμη κυβέρνηση και ο Κ. Μητσοτάκης Πρωθυπουργός», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νομό Φθιώτιδας και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Το μήνυμα είναι αυτοδυναμία της ΝΔ για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της χώρας, η δυνατότητα ανθεκτικότητας στις πολλές κρίσεις που δεν τελείωσαν, που μας βρήκαν και αποδείξαμε ότι με μία πολιτική σώφρονα και ουσιαστική καταφέραμε να κρατήσουμε την κοινωνία και την πατρίδα όρθια», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου σχολίασε: « 45 δισ. είναι το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα στο βάθος της τετραετίας. Το λέει με ευκολία διότι και ο ίδιος ξέρει ότι δεν θα κληθεί ποτέ να το εφαρμόσει. Αν ποτέ το εφάρμοζε, θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε νέα μνημόνια. Τα εύκολα λόγια, το χάιδεμα στα αυτιά, τις ευχάριστες υποσχέσεις, τις ξαναείδαμε, πάθαμε και μάθαμε».