Ενα μεγάλο βήμα προς την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου του, ύψους 9 δισ. ευρώ, έκανε ο ΟμιλοςΔΕΗ, ανακοινώνοντας την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Κωτσόβολος, αντί συνολικού τιμήματος 200 εκατ. ευρώ. Η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανεμπορίου ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, έπειτα από περίπου 20 χρόνια, επιστρέφει στον έλεγχο ελληνικών συμφερόντων, και μάλιστα στα χέρια της μεγαλύτερης εταιρείας ενέργειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο Ομιλος ΔΕΗ, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Στάσση, έχει ξεκινήσει τον μετασχηματισμό του σε έναν σύγχρονο ενεργειακό όμιλο με οδηγό την πράσινη μετάβαση, έχει καταφέρει ήδη μέσα από το δίκτυο των καταστημάτων του να προσφέρει στους πελάτες του σύγχρονες ενεργειακές υπηρεσίες, όπως συστήματα smart living ή και υπηρεσιών εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες. Επίσης, σε συνδυασμό με τα προγράμματα ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχει προς τους πελάτες της, δίνει τη δυνατότητα και τεχνικής υποστήριξης σε κάθε σπίτι, αφού συνεργάζεται με δίκτυο ηλεκτρολόγων, υδραυλικών και άλλων τεχνικών επαγγελμάτων.

Πλέον, με την εξαγορά της Κωτσόβολος, η ΔΕΗ έχει στο δυναμικό της ένα αγαπημένο brand και ένα ευρύ δίκτυο 97 φυσικών καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο, εκ των οποίων τα 27 megastores. Πέραν των φυσικών καταστημάτων, ο Ομιλος ΔΕΗ απέκτησε και ένα ολοκληρωμένο πανελλαδικό δίκτυο εφοδιαστικής αλυσίδας με δικές του αποθήκες, ιδιόκτητο στόλο οχημάτων και ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών για εγκαταστάσεις συσκευών.