Οικογένεια Βλαμένου και βλαμμένοι στις οικογένειες 

by MANIFESTO

Στο ευθυμογράφημα, «Οικογένεια Βλαμένου» του αξεπέραστου χρονογράφου Δημήτρη Ψαθά, οι βλαμένοι είναι οικογενειακή υπόθεση, αν και ο υιός Ζαν Βλαμένος αποτελεί παράδειγμα ψώνιου. Σε κάθε περίπτωση όλη η οικογένεια είναι στα… πουλιά, αλλά ο υιός είναι ο χαρακτήρας που κλέβει την παράσταση. Πρόκειται για μια κωμωδία χαρακτήρων με… χαρακτήρα στην οποία αντικατροπίζεται το κοινωνικό status της εποχής.

του Χάρη Παυλίδη

Ο υιός Ζαν Βλαμένος ως βλαμμένος (παθητική μετοχή του βλάπτω)- δηλαδή κάτι μεταξύ ανόητου και ανισόρροπου- έχει την πλάκα του όμως σε καμία περίπτωση με τα καμώματά του δεν βλάπτει με την ψυχική του ανισορροπία τους άλλους. Εν αντιθέσει με τον ιό που έφερε την πανδημία και έγινε η αφορμή να εμφανισθούν οι βλαμμένοι και να μάθουμε ότι περισσότεροι από όσους ψήφισαν το 2015 εναντίον του… παλιού πολιτικού συστήματος.

Να είναι καλά ο ιός αφού χάριν σ’ αυτόν έγινε αντιληπτό γιατί αυτή η χώρα παραμένει κατά το ένα τρίτο στον μεσαίωνα. Τόσοι είναι οι βλαμμένοι, ή άλλως οι ψεκασμένοι που ψηφίζουν και δυστυχώς με τη ψήφο τους καθορίζουν το μέλλον των υπολοίπων. Όσοι διαφωνούν δεν έχουν παρά να ακούσουν την εκπομπή του κυρίου Κουφόπουλου στο ραδιόφωνο του Σκάι, όπου μια μεγάλη ομάδα ακροατών σκοτώνουν κυριολεκτικά την ώρα τους και εν συνεχεία τον κύριο Κουφόπουλο.

Τόσα πολλά «κουφά» που ακούγονται απορώ που ακόμα ακούει ο κύριος Κουφόπουλος. Ωραία η πλάκα, να ακούγεται για παράδειγμα ότι ο ιός εκτελεί εντολές της παγκόσμιας διακυβέρνησης ώστε να μειωθούν οι συνταξιούχοι και το κράτος να γλιτώνει τα χρήματα, αλλά αυτοί τα εννοούν. Σοβαρολογούν όταν υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια έχουν απόβλητα, ή όταν λένε ότι όσοι εμβολιασθούν κινδυνεύουν να πάθουν ελονοσία!  Ως εκ τούτου εκτός από βλαμμένοι είναι και επικίνδυνοι.

Γελάμε, αλλά κανονικά θα έπρεπε να κλαίμε γιατί αυτοί οι βλαμμένοι ψηφίζουν! Μάλιστα ψηφίζουν κι εμείς απορούμε για το επίπεδο κάποιων εκροσώπων του έθνους και κάποιων κομμάτων. Τα πάντα έχουν εξήγηση και χωρίς καμία περεξήγηση οι βλαμμένοι στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι ήρωες του Δημήτρη Ψαθά. Είναι πολίτες μιας χώρας που θέλει να φύγει μπροστά, μιας χώρας που η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα τους βρει αρωγούς στην προσπάθειά της για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, μιας Ελλάδας τέλος πάντων που θεωρητικά ανήκει στην Ευρώπη και όχι στις θεωρίες συνωμοσίας και στην Παναγία τη Μαχαιρωμένη. Μια από τις 500 ζωή να ‘χουν.

Σέβομαι την πίστη του καθενός και της καθεμιάς, προφανώς οι πιστοί δεν έχουν όλοι βλαμμένες απόψεις, ασφαλώς δεν αναφέρομαι σε όσους πιστεύουν αλλά σε όλους εκείνους που θέλουν με τις βλαμμένες θεωρίες τους να βάλουν στη ζωή μας το φόβο και την καχυποψία. Κι αυτό δεν έχει πλάκα, όσο κι αν τα ραδιοκύματα χρησιμοποιούνται ως αγωγός επικοινωνίας των βλαμμένων με το ακροατήριο. Πες, πες όλο και κάποιοι θα κολλήσουν… βλακεία. Ούτε με Άστρα- (ζ)Ένεκα δεν γλυτώνουμε…

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα