Με αφορμή το εκ νέου τουριστικό άνοιγμα της Ελλάδας σε επισκέπτες από το εξωτερικό, η έντυπη και διαδικτυακή έκδοση των Financial Times δημοσιεύει άρθρο με τη δική της πρόταση για διακοπές στη χώρα μας, επιλέγοντας τη βίλα του Άγγλου συγγραφέα, φιλέλληνα και περιπετειώδη κατασκόπου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Πάτρικ Λι Φέρμορ, στο Καλαμίτσι, κοντά στην Καρδαμύλη.
Στολισμένο με φωτογραφίες από αρκετές γωνιές της βίλας, το άρθρο με τίτλο «Η ελληνική βίλα του Πάτρικ Λι Φέρμορ ετοιμάζεται για τους πρώτους της επισκέπτες», χαρακτηρίζει την οικία του Βρετανού συγγραφέα ως «το ωραιότερο μέρος που μπορείτε να μείνετε», τονίζοντας ότι «το σπίτι είναι εξίσου φημισμένο με τον ιδιοκτήτη του».
Χωρίς παιδιά να το κληρονομήσουν, ο συγγραφέας άφησε το σπίτι του στο Μουσείο Μπενάκη, επιθυμώντας αυτό να ζήσει μία δεύτερη ζωή ως “καταφύγιο για συγγραφείς”, ιδανικό για απομόνωση, έμπνευση και γράψιμο. Ωστόσο, αναγνωρίζοντας τον ακριβό χαρακτήρα αυτής της προοπτικής, έδωσε την άδεια του το σπίτι να δέχεται επισκέπτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Διαβάστε ακόμα:
- Το σχέδιο για την επαναλειτουργία του “Ελ.Βενιζέλος”
- Μήνυμα Κυριάκου προς επιχειρηματίες: Εμείς επιλέγουμε δουλειές, όχι λουκέτα
- Θεοδωρικάκος: Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας και να στηρίξουμε τους επαγγελματίες
- Δένδιας: Δεν μπορεί να γίνεται κλωτσοσκούφι το εθνικό συμφέρον για δημοσκοπικούς λόγους
- Ιράν: Υπερήλικη, 107 ετών, νίκησε τον κορωνοϊό!
- Η επιτυχής αντιμετώπισης της επιδημίας COVID-19: Το παράδειγμα της Ταϊβάν και της Ελλάδας
Μετά από μία σχολαστική και επίπονη ανακαίνιση, αναφέρει το άρθρο, το σπίτι θα δεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του την 1η Ιουλίου, υπογραμμίζοντας τις λεπτομέρειες της ενοικίασης του: το σπίτι μπορεί να «κλειστεί» στο σύνολο του, φιλοξενώντας μέχρι δέκα άτομα, ή σε τρία διαφορετικά μέρη, το κυρίως σπίτι, για έξι, και τον ξενώνα και το «παραδοσιακό σπίτι», για δύο επισκέπτες έκαστο.
Η αρθρογράφος περιγράφει λεπτομερώς την επίσκεψη της στην οικία τον περασμένο Φεβρουάριο, τονίζοντας τις λεπτομέρειες που της έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση, όπως τις μεσαιωνικές καμάρες που φέρνουν στο νου την αρχιτεκτονική των βυζαντινών μοναστηριών και τους ενός μέτρου πάχους τοίχους, που κρατούν έξω τη ζέστη του καλοκαιριού. Ακόμη, αναφέρεται στη «μαγεία που κράτησε εκεί τον Λι Φέρμορ για σχεδόν μισό αιώνα», περιγράφοντας τη φυσική ομορφιά που περικλείει την οικία και την τοποθετεί στην κορυφή των καλοκαιρινών επιλογών της εφημερίδας.
Πηγή: kathimerini.gr