Μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα είναι η εκλογή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η εκλογή της Ελλάδας με το «ναι» 183 χωρών σημαίνει ότι η Αθήνα θα βρεθεί στο επίκεντρο των διεθνών αποφάσεων και επιρροών και θα επηρεάζει άμεσα, με την ψήφο της, τις εξελίξεις. Επιπλέον η πριν από λίγα χρόνια χώρα-παρίας της διεθνούς κοινότητας, λόγω της χρεοκοπίας, θα έχει την ευκαιρία να αυξήσει το γεωπολιτικό και διπλωματικό της αποτύπωμα, καθώς θα λαμβάνει ενεργά μέρος στις αποφάσεις και στα κρίσιμα ζητήματα. 

Η παρουσία της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με δύο πολέμους να βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή επιρροής της, αυτόματα συνεπάγεται την ενδυνάμωση της άμυνάς της απέναντι στις τραγικές συνέπειες ή ακόμα και στο πεδίο. 

Η Ελλάδα θα έχει ενεργό λόγο στις αποφάσεις που αφορούν το Διεθνές Δίκαιο και η ελληνική διπλωματία, ως άμεσα εμπλεκόμενη, θα έχει την ευκαιρία να θέτει απευθείας στην Ημερήσια Διάταξη, ζητήματα που αφορούν την ίδια ή και συμμάχους της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο διπλωματίας. 

Τέλος, η Ελλάδα θα βρίσκεται εκεί όπου λαμβάνονται οι μείζονες αποφάσεις. Και πλέον η Ελλάδα θα μπορεί να θέτει και στην ατζέντα, στο διεθνές προσκήνιο, στη διεθνή πολιτική, τα ζητήματα τα οποία την αφορούν.