Την άποψή του για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθούνται στα κόμματα ώστε να ανανεώνονται είχε διατυπώσει σε ανύποπτο χρόνο ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Άποψη μου είναι ότι τα κόμματα πρέπει να έχουν θεσμικές διαδικασίες ανανέωσης. Πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να αλλάζουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες και τα κομματικά όργανα ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε ένα ευρύ προσωπικό να χειρίζεται απόψεις και ιδέες, ώστε να αναζωογονούνται. Όταν τα κόμματα λειτουργούν με μία νοοτροπία μακριά από την βάση της κοινωνίας, δεν μπορούν να παίξουν τον κοινωνικό τους ρόλο» είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο thecaller.gr. «Θα πρέπει να υπάρξει μία αξιοκρατία γενικότερη, μακριά από τα σύμβολα και τους κανόνες», πρόσθεσε.

Τότε είχε αποκαλύψει ότι για δύο χρόνια είχε εγκαταλείψει και την πολιτική. «Δε φανταζόμουν ότι όταν ξεκινούσα θα είχα αυτήν την πορεία», είχε πει εξηγώντας πως «τα παράτησα για δύο χρόνια και ασχολήθηκα με τη δουλειά μου, αλλά το έκανα περισσότερο για προσωπικούς λόγους και όχι για πολιτικούς λόγους».

Δείτε το βίντεο